Iz inostranstva očekuje povratak Zvezde u Evroligu

Autor:

Sport

08.10.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Trenta Nikola Jovanović govorio je u intervjuu za "Basketball sphere" o svom novom timu, ali i o iskustvima u Crvenoj zvezdi prošle sezone i ovosezonskim očekivanjima od svog bivšeg i sadašnjeg kluba.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Nikola Jovanović

- Leto je bilo baš naporno i skoro bez odmora. Imao sam dva pripremna perioda sa reprezentacijom dok sam ostatak vremena koristio za unapređenje celokupne igre što uključuje i šut za tri poena. Svestan sam da kao mladi igrač mogu još mnogo da napredujem", rekao je Jovanović za "Basketball sphere".

On je istakao i da je znao svoju ulogu u Trentu i pre nego što je saradnja ozvaničena.

- Pričao sam sa prvim trenerom Trenta. Objasnio mi je koncepciju i kako on vidi moje mesto u ekipi. Italijanska košarka gaji brzi stil igre koji mi odgovara. Ujedno je jako fizički zahtevna i dopada mi se što je trener prepozano da mogu da pokrivam pozicije četiri i pet, da na taj način tražim najbolja rešenja - objasnio je bivši košarkaš Crvene zvezde.

Jovanović je u ABA ligi prošle sezone odigrao 16 utakmica, toliko je odigrao i u Evroligi, dok je u Superligi na 14 mečeva branio crveno-bele boje. U ekipi Trenta sada nastupa sa bivšim saigračem Nikolom Radičevićem.

- Volim kada imam zemljaka u ekipi. Znamo se od juniorskih dana i uvek smo lepo sarađivali - rekao je Jovanović.

On je istakao i koja očekivanja ima od Crvene zvezde u ovoj sezoni.

- Povratak u Evroligu - kratak je bio srpski košarkaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading