ČANAK NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Borba! Radimo na tome da ove stvari budu normalne!

Autor:

Sport

09.10.2018

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig napravili su košarkaši Partizana pobedom nad favorizovanim Zenitom, čime su ostvarili prvi trijumf u grupnoj fazi Evrokupa, a trener crno-belih Nenad Čanak bio je prezadovoljan zbog pobede i ostvarenog rezultata.

RepublikaFoto: Starsport
Čanak ima čime da bude zadovoljan!

- Bila je jako teška utakmica za nas, bitna pobeda za tim. Prvo poluvreme smo igrali meko, Zenit je tim sa mnogo iskusnih igrača i znaju kako da igraju agresivno. U drugom delu smo znali kako da kontrolišemo njihovu igru u tranziciji, da se branimo, a pogodili smo i neke važne šuteve na kraju i pobedili smo zasluženo. Posle smo iskontrolisali odbranu kroz defanzivnu petorku sa Nikolićem i Bondžom, sveli ih na manji broj poena- rekao je Čanak.

Apostrofirao je Čanak važnost utakmice protiv Zenita.

- Generalno smo zaslužili da pobedimo. Znači nam ova pobeda na polju samopouzdanja, vidimo da možemo da igramo s najboljima- rekao je strateg Partizana.

Na konstataciju da Partizan možda treba da poradi na boljem finiširanju meča, podsećajući na neizvesnu završnicu protiv Cedevite, Čanak se nije složio.

- Nisam saglasan s vašom konstatacijom. Utakmica je bila neizvesna sve vreme večeras. Protiv Cedevite smo vodili, pa su se oni vratili i opet pobedili. Treba da razumete da ovde nismo igrali protiv ekipe, bez potcenjivanja, ispod našeg ranga, iz KLS. Igrali smo protiv jakog protivnika, spremnog da pobedi- rekao je Čanak.

Ponovio je Nenad Čanak koliko je ovaj trijumf važan za njegov mladi tim.

RepublikaFoto: Starsport

- Velika potrošnja za nas, ali i veliki značaj ovakvih pobeda. Ekipa je bolje reagovala na publiku, na Pionir, s obzirom na atmosferu. Spremali smo se, radimo, imam veliku podršku stručnog štaba, tempiramo ritam i treninge, radimo tako da se eventualno neke loše stvari ne vide- rekao je trener Partizana.

Veliku zahvalnost imao je strateg Parnog valjka za navijače, koji su ispunili tribine do poslednjeg mesta.

- Biće oscilacija, a ono što mogu da tvrdim jeste da ćemo biti maksimalno motivisani. Sada imamo tri gostovanja, idemo u Bar, pa Valensiju, pa Novo Mesto. Mi ćemo se truditi da budemo na maksimumu. Posle Olimpije sam rekao da angažovanjem i borbenošću ova slika mora da bude uobičajena. Želja mi je da ovo bude nešto uobičajeno. Hvala publici, nosila nas je. Nadam se da će ovo postati nešto normalno- rekao je Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading