OKRŠAJ SRPSKIH DIVOVA: Odlični Bobi izgubio od sjajnog Jokića

Autor:

Sport

18.10.2018

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera pobedili su Kliperse u "Stejpls Centru" sa 107:98, a meč u Los Anđelesu obeležio je sjajan duel srpskih centara i odličnih prijatelja Nikole Jokića i Bobana Marjanovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Printscreen
Boban Marjanović i Nikola Jokić

Gosti iz Kolorada su u većem delu meča imali prednost, najviše plus 13 u drugoj četvrtini (40:27), ali su Klipersi serijom 10:0 u poslednjem periodu preokrenuli na 86:81, a poenima Tobijasa Herisa na nešto više od pet minuta pre kraja poveli su i sa 92:84.

U tom delu meča Marjanović je postigao 10 poena i bio nerešiv problem za odbranu Nagetsa, ali trener Dok Rivers mu nije ukazao poverenje kada se utakmica rešavala.

Denver je, ipak, imao odgovor, Vil Barton, Džamal Mari i Geri Heris su uhvatili priključak za Klipersima, a potom je Jokić u razmaku od 90 sekundi postigao 5 poena (97:95), da bi Heris i Pol Milsap u penal završnici zadali konačan udarac timu iz El Eja.

Jokić je sa 21 poenom (6/13 iz igre, 1/4 za tri, 8/10 slobodna bacanja) za 34 minuta bio najefikasniji igrač meča, a imao je još 8 skokova, 5 asistencija, po jednu ukradenu loptu i blokadu i dve izgubljene lopte. Heris je dodao 20, Barton 19, a Milsap 11 poena i 16 skokova.

Marjanović nije bio starter, ali mu to nije smetalo da još jednom zablista - 18 poena (6/8 za dva, 6/6 slobodna bacanja), 8 skokova i dve izgubljene lopte za 18 minuta! Efikasniji od njega bio je Tobijas Heris sa 19 poena, uz 10 skokova, dok je nekadašnji igrač Denvera Danilo Galinari postigao 16 poena.

Miloš Teodosić nije bio u sastavu Klipersa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading