SAVRŠENI JOKIĆ TRIPL-DABL BEZ PROMAŠAJA IZ IGRE!

Autor:

Sport

22.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nikad kao Nikola Jokić! Amerikanci su ponovo pali na teme posle monstruozne partije srpskog košarkaša koji je u pobedi Denvera nad Finiks Sansima (119:91) upisao tripl-dabl bez promašaja iz igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meč Denver - Finiks

A šutirao je čak 11 puta, ubacio 35 poena uz 12 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. Pre njega to je pošlo za rukom samo legendarnom Viltu Čemberlenu, a ono po čemu ga je Jokić (23) nadmašio jeste da za 30 minuta na parketu nije imao izgubljenu loptu!

ŠOK I NEVERICA

Nikola je bez milosti terorisao Sanse, koje s klupe predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov. Koliko je Jokić bio dominantan, najbolje oslikava činjenica da su se rivali hvatali za glavu nakon njegovih poena koji su vodili Nagetse do druge pobede u isto toliko mečeva u NBA ligi.

- Da, ušao sam u meč da dam, recimo, 40 poena, ali mi to nije pošlo za rukom. Ne, šalim se, to nikada ne radim. Utakmica se jednostavno tako otvorila. Dao sam dosta poena u prvoj četvrtini i posle toga sam nastavio da budem agresivan. Bila je to dobra noć za mene - izjavio je Somborac.

ORILO SE MVP

Očekivano, navijači Denvera bili su u transu zbog Jokićevog sjajnog izdanja, pa su dvoranom odzvanjali povici: "MVP, MVP". Srpski centar samo je kratko prokomentarisao:

- Hvala navijačima, ali uozbiljite se, to je smešno, rano je - bilo je sve od Nikole.

A koliko je Jokićev učinak bio impresivan, 8/8 za dva, 3/3 za tri poena, uz samo jedno promašeno slobodno bacanje od 11 pokušaja, potvrđuje kada se u obzir uzmu sledeći podaci. Igrači sa tripl-dabl učinkom u NBA ligi bez promašaja iz igre - Vilt Čemberlen, Trevis Autlou, Drejmond Grin, Nikola Jokić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Igrači sa tripl-dabl učinkom u kom su imali preko 30 poena, a nijednu izgubljenu loptu - Čarls Barkli, Grent Hil, Entoan Voker, Nikola Jokić.

Igrači sa tripl-dabl učinkom u kom su imali preko 30 poena, a bez promašaja iz igre - Vilt Čemberlen, Nikola Jokić.

Igrači sa tripl-dabl učinkom u kome su imali preko 30 poena, bez promašaja iz igre i bez izgubljene lopte - Nikola Jokić!

Jednostavno, niko nikad kao Jokić!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading