OSTAVKA! Čanak više nije trener Partizana!

Autor:

Sport

26.10.2018

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji trener Partizana Nenad Čanak dao je ostavku na tu fukciju nakon meča sa Zadrom. Mladi stručnjak istakao je da se oseća jedinim odgovornim za situaciju u kojoj se klub nalazi te da je vreme da klub preuzme neko ko bi nešto mogao da promeni.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Čanak

Debakl u prepunoj "Areni" i serija od čak četiri poraza doveli su do toga da trener crno-belih napusti kormilo kluba. Kako i sam kaže, sebe smatra odgovornim za neuspehe kluba.

- Jedini sam odgovoran za ovakvu situaicju. Četiri poraza zaredom. Neshvatiljivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije dobila utakmicu. Kao neko ko voli Partizan, smatram da je bolje da dođe neko drugi ko će pokusati da izvuče maksimu iz ekipe - saopštio je Čanak na konferenciji za medije posle poraza od Dalmatinaca.

U klub je stigao 14. decembra prošle godine i za skoro godinu dana provedenih u ekipi uspeo je da osvoji jedan trofej (Kup Srbije).

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Janković nemoćan protiv Zadra

- Odlučio sam da povučem ovakav ppotez, jer nema reakcije igrača. Što ranije da presečemo, jer vreme ide. Nisam očekivao da ćemo na ovo ličiti pred našim navijačima. Zaista, nemam sta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam maksimum, ali to nije dovoljno za ono što Partizan zeli. Ovo je normalan potez - kaže sada već bivši trener Partizana.

Očekivao je da će stvari biti drugačije nakon meča u "Areni", ali...

- Bio sam ubeđen da će Zadar biti prekretnica, ali je slika bila porazavajuća. Potrebna je šok-terapija, novi čovek. Ne znam kako je došlo do ovoga, neću da ulazim u demagogiju i traženje alibija. Rezultat je jedino merilo. Kad Partizan izgubi pet mečeva zaredom i to od protivnika koji nisu njegovog kvalieta, ne znam šta drugo da uradim. Mogao sam da pričam kako smo mladi i imamo problema sa povredama, ali to je šuplja priča - zaključio je Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading