SRPSKA NBA DOMINACIJA: Jokić na korak do tripl-dabla, Bjelica je gazda u Sakramentu!

Autor:

Sport

30.10.2018

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa našeg Nikole Jokića savladali su Nju Orleans Pelinse sa 116:111 i tako ostvarili petu pobedu u novoj sezoni. Mladi Somborac bio je na korak do tripl-dabla, a nedostajala mu je samo jedna asistencija to takvog učinka. Sa druge strane, meč na Floridi obeležio je još jedan srpski reprezentativac - Nemanja Bjelica.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Frank Franklin Li
Nikola Jokić

Naravno, Nikola Jokić bio je vrlo dobar u trijumfu Nagetsa. Zanimljivo, uzeo je samo osam šuteva na utakmici, ali je na kraju ostao na samo skok do tripl-dabla. Za svega 28 minuta u igri imao je 12 poena (3/8 iz igre), a na to je dopisao i deset asistencija i devet uhvaćenih lopti. Ovo mu je peti dabl-dabl otkako je sezona počela.

Utakmica strahovitog ritma viđena je na Floridi, ali na kraju je trijumf odneo Sakramento – 123:113. I opet je svoj potpis stavio Nemanja Bjelica.

Više nema dileme - srpski krilni centar izrasta u novog lidera Sakramento Kingsa. Ne samo što drži visok ritam otkako je napustio Minesotu i trenera Toma Tibodoa, već je povratio poljuljano samopouzdanje i ponovo stekao rutinu kojom je blistao tokom svojih košarkaških dana u Evropi. Što je najvažnije – Bjelica je Sakramentov čovek za sve i to je verovatno njegov najveći kvalitet. Podjednako dobro odgovara svim izazovima i zadacima, pa tako i beleži vrlo dobre brojke u svim kategorijama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading