DONČIĆ DOMINIRA: NBA zvezdu poslao "PO BUREK", Dalas ponizio Jutu sa 50 razlike!

Autor:

Sport

15.11.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalas Maveriksa demolirali su prošlogodišnjeg učesnika plej-ofa i jednu od konstantnijih ekipa u NBA ligi - Jutu Džez (118:68). Odlični Luka Dončić ponovo je bio u centru pažnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Zaista šokantan trijumf Mavsa, koji su stigli do treće 50+ pobede u klupskoj istoriji, druge pošto su razbili Filadelfiju s 53 razlike 2014. godine, što je ujedno i klupski rekord. 

Utakmica je, ukratko, izgledala ovako... Dalas je do poluvremena imao komotnih 58:46, posle čega je na tri minuta pre kraja treće deonice imao komotnih 78:55. Mada, ni tada  nije delovalo da bi Džezeri mogli da dožive nesvakidašnji debakl. Međutim, onda je usledila košmarna četvrta deonica u kojoj se Juta potpuno raspala. Brojke govore sve – Juta je imala svega 22/62 iz igre, uz 6/28 za tri poena. Na sve to dopisali su i 21 izgubljenu loptu. Možda je ovaj poraz preteran, ali igrači Jute nisu ni zaslužili bolje na ovom meču.

Luka Dončić ponovo je prodavao svoju magiju na parketu, iako je imao problem s upalom levog ramena još i pre utakmice. Za 25 minuta u igri skupio je trinaest poena, šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, uz jednu blokadu, a u jednom trenutku je ozbiljno zbunio inače vrsnog defanzivca Rudija Gobera, kada mu je prodao fintu koja je digla Dalas na noge.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading