BUKER: NEŠTO NE VOLIM SRBE

Sport

16.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u Nemačkoj! Amerikanac Devin Buker (27) bez pardona je izjavio da ne voli Srbe, govoreći o svom saigraču iz Bajerna, našem košarkašu Vladimiru Lučiću (29).

Devin Buker

- Luča je kul. Znate, on je Srbin, a ja ne volim nešto Srbe, ali Luč je kul. Na terenu je sjajno igrati sa njim - rekao je Amerikanac u specijalizovanom izdanju video-magazina kluba iz Minhena.

BAVARCI SE BRANE

Osim rasističke izjave, neverovatno je još nekoliko stvari - Bukeru je trener Crnogorac Dejan Radonjić, a saigrači su mu, osim Lučića, još trojica Srba - Stefan Jović, Nemanja Dangubić i Milan Mačvan. Ali, ni tu nije kraj, jer je generalni menadžer Marko Pešić, sin proslavljenog srpskog stručnjaka Svetislava Pešića.

Zanimljivo je i da je Bajern intervju postavio na svoj zvanični Jutjub kanal, a ni kada su brojni korisnici osuli paljbu po Bukeru, video nije sklonjen, već je klub pokušao da se opravda.

- Devin je daleko od rasiste, bio je ironičan. Ne brinite, on se samo konstantno šali. Da je rekao "Ne volim Nemce" mi bismo to shvatili kao šalu. Sramota je da šala izazove ovakav broj negativnih komentara. I mi i Devin cenimo svako ljudsko biće, nebitno odakle dolazi - zvanični je stav Bavaraca.

NAVIJAČI BESNI

Nekako su uspeli Nemci da okrenu priču na svoju vodenicu, ali se srpski navijači nisu dali, pa je jedan komentar glasio:

- Zamislite haos koji bi nastao da je Lučić rekao da ne voli Amerikance. Da li bi to i dalje bila šala? Treba da porazgovarate sa Devinom, sportista mora da se ponaša profesionalno - poručio je jedan navijač.

Vladimir Lučić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading