KARIJEVA BARSA NE STAJE: Peta recka upisana u Kaunasu!

Autor:

Sport

16.11.2018

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone ostvarili su i petu vezanu pobedu u Evroligi. Na teškom gostovanju ekipa našeg trenera Svetislava Pešića savladala je Žalgiris sa 88:85 (18:23, 16:16, 16:21, 26:16, 9:12) posle produžetaka.

RepublikaFoto: Starsport
Svetislav Pešić

algiris je na momente igrao dobro, ali to nije bilo dovoljno da izbegnu četvrti poraz. Gosti su u prvoj četvrtini poveli rezultatom 18:23, a do kraja meča su samo održavali i postepeno povećavali razliku. Dobra partije Nejta Voltersa i Erona Vajta u domaćem timu nisu bile dovoljne da ugroze odličnu Barselonu. Volters je postigao 19 poena, dok je Vajt ubacio 21, dvocifren je bio i Brendon Dejvis sa 12.

Barselona je sa Svetislavom Pešićem upisala novu pobedu, a u ovom meču su se istakli Ante Tomić, Kajl Kjurik i Jaka Blažić. Kajl Kjurik je postigao 15 poena, Ante Tomić 14, a "x factor" ovog meča je bio Jaka Blažić, bivši igrač Crvene Zvezde. Jaka je postigao poena 11, ali energija koju je on doneo gostima u vrlo bitnim trenucima je neopisiva. Gosti su imali čak 5 dvocifrenih igrača, a pored pomenute dvojice, tu su još i Pengos sa 11 poena i Tomas Ertel sa 11 poena.

Četa Svetislava Pešića je imala dvocifrenu prednost na polovini četvrte četvrtine, ali su onda igrači gostujućeg tima počeli da prave neshvatljive greške. Domaćin je postizao vrlo bitne poene i na krilima publike stigao do izjednačenja, a u poslednjim trenucima meča su imali i napad za pobedu, ali nisu uspeli da postignu koš.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Žalgirisa

Katalonska ekipa je uspela da izdigne nakon ovog pada i da ipak nakon produžetka odnese pobedu u ovom meču. Na startu produžetka, Barselona je imala seriju 7:0, a Pengos je postigao 5 poena, i to je prelomilo ovaj duel, Žalgiris nije imao snage ponovo da se vrati u ovaj meč.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading