ŠAMPION JADRANA SE BUDI: Džikić nahvalio Partizan, pa najavio borbu!

Autor:

Sport

17.11.2018

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti su nekako uspeli da prekinu crnu serijuu Evroligi i da se izdignu iznad problema pre svega uslovljenim povredama, nisu imali previše vremena da slave posle pobeda nad Mornarom i Baskonijom, već ih očekuje jako bitan susret sa Partizanom.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Budućnosti

- Partizan je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan i vrlo kvalitetan tim. Potezi koje su napravili čelnici kluba u proteklom periodu jasno pokazuju kakve su ambicije Partizana, kako u tekućoj sezoni, tako i u bliskoj budućnosti. Organizacija putovanja, omogućila je igračima i stručnom štabu Partizana da neutrališu faktor umora, mada sigurno nisu ni maksimalno sveži posle meča sa Zenitom, a naravno nismo ni mi posle Baskonije. Partizan sa velikim ambicijama dolazi u Podgoricu, a jasno je da su igrači Partizana rasterećeniji uoči duela koji sledi. Način igre je promenjen, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da reše preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svesni smo njihovih kvaliteta i mana. Očekujem jako dobar meča, a nadam se pobedi Budućnosti- rekao je  Aleksandar Džikić.

Pre nešto više od sedam dana Budućnost je bila u baš teškoj situaciji posle poraza od Žalgirisa. Nezadovljstvo navijača je bilo veliko i jasno izraženo posle meča sa Litvanicima. Međutim, sada je sasvim drugačija situacija u redovima podgoričkog kluba.

RepublikaFoto: Budućnost Voli

- Ritam je jak, sve utakmice su izuzetno teške i zahtevne. Iluzorno je trošiti reči o kvalitetima Partizana i značaju meča koji sledi za obe ekipe. Kakva su očekivanja? Očekivanja su da nastavimo sa dobrom igrom iz prethodna dva meča. Partizan ima kvalitet i svakako da ćemo probati da se pripremimo što bolje, iako imamo jako malo vremena. Umorni smo od meča sa Baskonijom, emotivno ispražnjeni, ali alibija nema. Protiv Partizana moramo da budemo na maksimalnom nivou kada su borbenost i odbrana u pitanju. Ako to bude u skladu sa očekivanjima i planovima, verujem da ćemo uspeti da stignemo do treće pobede i nizu- rekao je Nemanja Gordić.

Utakmica između Budućnosti i Partizana igra se u nedelju sa početkom u 19 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading