ZA TITULU PRVAKA SVETA: Stošić je spreman za veliki meč!

Autor:

Sport

06.12.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš kik bokser Nikola Stošić boriće se za titulu prvaka sveta protiv Portugalca Rikarda Fernandesa. Pred samu borbu borac se obratio javnosti i najavio da će svim silama napasti pojas.

RepublikaFoto: BP/ST
Konferencija Kik-boks saveza Srbije

Ovog decembra (21.) turnir Zlatni kik bokser koji se organizuje od 1993. nakon osam godina ponovo se vraća na velika vrata. Ovoga puta je Smederevo domačin , a Nikola Stošić , kapiten reprezentacije i dvostruki prvak Evrope je rodom baš iz tog grada i tu ce se boriti za titulu "WAKO" pro federacije. Osim tog duela održaće se još tri meča za titulu profesionalnih prvaka Srbije. Spektakl je zagarantovan.

- Hvala "O2" televiziji koja ce prenositi turnir. Siguran sam da ce organizacija biti na nivou i da ce borbe biti kvalitetne - rekao je kratko potpredsedik kik boks saveza Srbije Dejan Milosavljević.

- Vlada velika euforija i verujem da će turnir pratiti oko 4000 ljudi. Imamo dosta obaveza i za organizaciju, ali mislim da će Nikola biti najspremniji do sada. Čeka nas pet rundi po tri minuta, biće jako teško. Borac iz Portugala je spreman, ali "kujemo" posebnu taktiku za taj meč. Nadam se da će ovaj događaj podići sves ljudi o kik boksu kako u Smederevu tako mi u Srbiji - kaže trener Nikole Stošića, Dejan Pavić.

- Zelim da se zahvalim za borbu koja se dešava jednom u životu, posebno jer je u mom gradu. Turnir će biti kvalitetan, svi borci su odlični, ja se pripremam dobro i daću sve od sebe i da pojas ostane u Smederevu - istakao je Stošić.

RepublikaFoto: BP/ST
Nikola Stošić na konferenciji

- Fantastična vesta za sve nas, bio sam malo skeptičan, ali se desilo da je kik boks ušao u Olimpijski sport, priznati smo od strane MOK-a. Priznanje je ograničeno na tri godine, bićemo pod nadzorom njihovim nadzorom kako bismo ispunili sve zahteve. Mi smo najtrofejniji neolimpijski sport i nama ovo mnogo znači. Učešće na OI je još uvek daleko, imamo dosta posla pred nama, čekamo instrukcije od Međunarodne federacije da vidimo šta nam je činiti - zaključio je predsednik saveza Srđan Bugarčić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading