Srbija ima prvakinju sveta u boksu!

Autor:

Sport

10.12.2018

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinja Nina Radovanović šampionka sveta u boksu!

RepublikaFoto: BSS
Svetska šampiona u boksu!

Šampionka Srbije u boksu, 26 - godišnja Nina Radovanović koja na svetskoj rang listi zauzima 11. mesto, postala je prvak sveta IBO verzije u muva kategoriji (50,800 kg).

Nina koja je do sada imala četiri šampionska pojasa, do zlatne petice stigla je u Briselu gde se za IBO titulu internacionalnog prvaka sveta borila protiv domaće bokserke Sanae Jah u 10 rundi.

Skor Jah bio je 15 pobeda, dva poraza i jedan nerešen meč, dok je naša šampionka do okršaja u Briselu brojala 13 pobeda i dva poraza.

RepublikaFoto: BSS

Nina je do pobede stigla odlukom sudija  2:1, posle 10 rundi (97:95, 97:91, 94:95).

Od samog početka pa do kraja meča srpska šampionka je diktirala tempo koji je razarao protivnicu kojoj ni podrška nekoliko hiljada navijača nije uspela da pomogne.

- Došla sam spremna da uzmem titulu, to sam i ostvarila. Kroz celu borbu protivnica je pokušavala da me na različite nesportske načine ugrozi, što može da se zaključi i iz toga da je dobila javnu kaznu za držanje. Meč je proglašen u moju korist i sada je pojas u mojim rukama. Sada ostaje šest meseci da se organizuje meč za odbranu, videćemo šta će i kako biti jer do sada nije bilo ozbiljnih sponzora i TV stanice koja bi prenosila i podržala događaj kada sam prethodnih godina bila u istoj situaciji. Za sada ostaje da kao i do sada u tišini treniram i pokažem svetu i Srbiji koliko tek mogu, jer ono što sada u ringu vidite je samo mali deo rada mene i mog tima- istakla je Radovanovićeva.

RepublikaFoto: BSS

Uz Ninu u Briselu bili su njen trener Jovan Tamindžić, menadžer Luka Popović i njena ogromna podška suprug Darko.

- Meč je bio sjajno organizovan, ali organizatori ovog spektakla su sve bili podredili domaćoj bokserki i verovali su u njenu pobedu. Meni nije prvi put da pobeđujem u gostima i donosim titule kući. Moja ekipa je oprobana, dokazali smo da možemo do velikih rezultata, a uz već nabrojane članove tima zasluge idu i na račun mog kondicionog trenera Davida Radulovića koji je uz mene celu moju karijeru- zaključila je boks šampionka sveta i Srbije Nina Radovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading