MITROVIĆ: Žal što klupski vaterpolo u Srbiji slabi

Autor:

Sport

12.01.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Mitrović je srećan što se Ferencvaroš vratio slavnim danima, zahvalan je klubu što je Jakšiću i njemu omogućio da proslave Božić u rodnom gradu. Ali, kao nekom ko je ispisao zlatne stranice srpskog vaterpolo u sredu uveče nije mu prijala lagana pobede mađarskog prvaka nad Crvenom zvezdom (15:6) u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: starsport
Stefan Mitrović

- Imali smo 10, 12 dana i tek pred duel sa crveno-belima svi smo se okupili. Nažalost, situacija je takva da smo dobili jednu ekipu iz Srbije sa devet golova razlike. Verovatno smo mogli i ubedljivije da pobedimo. Žao mi je što je tako, ali s druge strane se nadam da će se stvari popraviti u našem klupskom vaterpolu, jer od ovog gore teško da može - priča Stefan Mitrović.

Nekadašnji igrač Partizana ističe da je Zakon o sportu omogućio da mađarski reprezentativci igraju u svojoj zemlji i da uz to klubovi angažuju vrhunske strance.

- Među osam najboljih u Evropi sigurno su četiri iz Mađarske. I mi igramo tamo, ima nas dosta, možemo da kažemo da Mađari u neku ruku izdržavaju srpski vaterpolo. Hvala im na tome, jer oni poštuju naš rivalitet i gledaju ga sa sportske strane - ističe Mitrović.

O teškoj situaciji u Partizanu Mitrović nerado priča:

- Imam svoju ličnu priču o Partizanu, držim je za sebe, boli me, ali ne širim je dalje, jer tako je kako je. Želim im sve najbolje.

Trijumf Šapca u Kupu pomalo, ipak, ohrabruje Mitrovića:

- Drago mi je da se vaterpolo igra u Šapcu, u Kragujevcu... To je još jedan podstrek čelnim ljudima u Beogradu, Nišu i ostalim gradovima da se vrate na neke staze. Uostalom, ne mora sve da bude centralizovano. Ako mene pitate voleo bih da Partizan stalno osvaja, ali dobro je da postoji konkurencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading