Peruničić: Osnovne stvari se ne mogu učiti u reprezentaciji - Ja sam najveći krivac

Autor:

Sport

14.01.2019

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je u trećem kolu Svetskog prvenstva poražena od Brazila, a uz pobedu Rusije protiv Nemačke i ostvarene rezultate Srbija je veoma daleko od naredne faze takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

- Ne znam ni sam šta da kažem. Zatečen sam mentalnom blokadom momaka koji izgleda nisu dovoljno verovali u sebe ili verovatnije ja ih nisam dovoljno dobro pripremio. Najveći krivac sam ja, ja stojim iza njih, jer biram za njih - rekao je Peruničić.

- Pravili smo bezgraničan broj tehničkih grešaka. U svim ovim utakmicama imamo ih, čini mi se, 35.To je nedopustivo, jer te stvari ne treba da se uče u reprezentaciji. Ta ukrštanja, hvatanja, trčanja se uče mnogo ranije - rekao je on.

Peruničić je kazao da je ekipa pokazala da nema probleme fizičke prirode, ali da deluje kao da igrači "imaju traume" i nedovoljno vere u sebe.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

- Ne mogu im promeniti glavu i njihov način razmišljanja. Ja nisam odustao od ovih momaka, ali deluje kao da mi na klupi imamo više vere nego oni na terenu. Imali smo dve šanse da se vratimo protiv tima koji ceo igra u španskoj ligi i pitanje je kako bi se onda završilo. Međutim, ne preuzima se odgovornost, potpuno se pogube posle euforičnog početka. Oni moraju da shvate da, čim su ovde, da su najbolji u svojoj zemlji, a ne da se sada osećaju rasterećeno, kao ne idemo u drugi krug, ne moramo sada da pravimo nešto važno. Sve ovo je veoma bolno za mene i ja sve stvari pokušavam da promenim, da se oslobodimo i probijemo tu barijeru, da shvatimo da ništa nije izgubljeno. Deluje kao da nemaju tu snagu da veruju da mogu - rekao je selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading