NAŠ RUKOMET JE U KANALU!

Autor:

Sport

19.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije okončali su prvu fazu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj sa samo tri boda od mogućih deset, pa će se kao petoplasirani iz B grupe nadmetati sa "velesilama" ovog sporta Bahreinom, Austrijom i Argentinom u borbi za plasman od 17. do 20. mesta. "Orlova" dakle neće biti ni među 12 najboljih, a novi debakl našeg trofejnog sporta teško je pao Darku Staniću (40), legendarnom golmanu zahvaljujući čijim odbranama se nacija pre sedam godina radovala srebru na Evropskom prvenstvu, čiji smo bili organizatori.

RepublikaFoto: facebook/Darko Stanic
Darko Stanić

DUŠA BOLI

Stasiti Mojkovčanin mirne glave za Srpski telegraf analizira još jedan neuspeh.

- Duša me boli zbog eliminacije, ali sve što se dešavalo na SP je samo potvrda da je naš rukomet već 20 godina u krizi. Izgubili smo prepoznatljiv sistem koji nas je krasio, nestali su temelji i prepoznatljiv identitet. Skandinavci, Francuzi i Španci su ne tako davno učili od nas, a jasno je gde su oni danas, a gde smo mi. Planeta se čudi već dugi niz godina kako to da Srbija ima dobre rukometaše, a nikako da napravi neki značajniji rezultat na velikim takmičenjima. Nakon finala EP u Areni nismo bili ni blizu nekog uspeha - ističe Stanić za naš list.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Rukometaši Srbije

NEMA BOLJITKA

Promene radi promena ničemu nas neće odvesti, poručuje bivša jedinica Srbije koja je za reprezentaciju nastupala u 103 utakmice.

- Mi stalno nešto menjamo, ali nikako da se desi boljitak. Neophodno je da konačno shvatimo da je crveni alarm odavno upaljen kada je naš rukomet u pitanju. Savez, sudijska i trenerska organizacija bi morali da leče uzroke stanja u kojem je naš trofejni sport. Neophodno je da već od pionira napravimo temelje za dalji napredak igrača kako bismo, kada dođu do seniora, imali školovane momke spremne da donesu uspehe reprezentaciji - zaključuje Stanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boza zvani Pub

19.01.2019 08:36

Vazi ... Evo ti si sada na funkciji... A zasto su isti ljudi u RSS vec 18 godina Nije li to taj period ulaska u kanal Zasto niste dozvolilo mladjim ljudima da se prihvate posla? Bas viniz sns ste eliminisali predsednika Vojvodine da napravi promene u rukometu ... A sad ste kao nesto zblanuti ... Otkud nama ovo da se desi ...