REVOLUCIJA: Više od 80 devojaka u pohodu na Beogradski polumaraton!

Autor:

Sport

22.01.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi polumaraton predstavlja veliki izazov, ali uz snažnu volju, posvećenost i redovnost na treninzima, ovaj cilj je lako ostvariv – moto je kojim će se u naredna tri meseca voditi učesnice programa SHERUNS21K, sa ciljem osvajanja Beogradskog polumaratona.

RepublikaFoto: Promo foto
Buduće učesnice Beogradskog polumaratona

Do aprila ove godine, kada će se trka održati, na čelu tima biće naša uspešna polumaratonka Biljana Cvijanović, koja je pred više od 80 prisutnih devojaka, predstavila program i pozvala ih da se već od 22. januara okupe na prvom treningu.

- Kako su učestalost vežbanja i sticanje kondicije izuzetno važni za postizanje rezultata, jednočasovni treninzi održavaće se tri puta nedeljno na više lokacija u gradu. Kroz ovo jedinstveno iskustvo, od početnog trčanja laganim tempom, preko jačeg intenziteta i treninga snage, pa sve do samog cilja i pretrčanog 21 kilometra, vodiću vas sa preostalim kapitenima iz tima adidasRunners Belgrade- rekla je Biljana, pobednica prošlogodišnjeg Beogradskog polumaratona.

RepublikaFoto: Promo foto

Kako ova trka spada u jedan od izazovnijih atletskih pohoda, podrška i savetovanje iskusnih i stručnih lica mogu odigrati ključnu ulogu.

- U teškim trenucima, moje kolege treneri i ja, bićemo tu da timu pružimo neophodnu motivaciju, a kako bi program u potpunosti bio u skladu sa fizičkim predispozicijama devojaka, planirana je i bodyscan analiza, putem koje će učesnice dobiti sve potrebne informacije o trenutnom stanju svog tela. Tu je, naravno, i najbolja adidas oprema za trčanje, koja će sve napore uložene na treninzima olakšati i pružiti našem telu potrebnu podršku- dodaje Cvijanovićeva.

U timu će trčati devojke koje su se do sada rekreativno bavile trčanjem, ali i one koje se ni na koji način nisu bavile ovim sportom.

RepublikaFoto: Promo foto

- Ja sam inače neko kome trčanje nije uobičajena aktivnost, utoliko će mi biti veće zadovoljstvo kad dostignem cilj. Iskreno, mnogo mi je drago da sam deo ovog programa, koji je za mene ogroman izazov. Upravo ta izazovnost je jedan od razloga što sam se prijavila, a posebno mi je drago što ću trčati sa ženama, kao i što je kapiten tima Biljana. Verujem da ću uspeti, baš zbog te podrške žena, koje uvek razumeju koliko je važno da se međusobno bodrimo i ohrabrujemo- rekla je Ivana Džamić Dživ, fotografkinja koja od programa #SHERUNS21K očekuje dobru zabavu, ali i savladavanje jednog velikog izazova.

Sve prijavljene učesnice na aplikaciji pod nazivom Runtastic imaće uvid u to koliko su ukupno pretrčale. Za svaku nedelju treninga isplaniran je određeni broj kilometara, a ukoliko se desi da propuste neki od treninga, kilometražu mogu nadoknaditi u slobodno vreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading