Splićani gazili Zvezdine majice, sud ih oslobodio

Autor:

Sport

12.02.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustaški huligani koji se izdaju za navijače splitskog Hajduka podelili su na društvenim mrežama "plen" posle napada na vaterpoliste Crvene zvezde na rivi uoči duela sa Mornarom.

RepublikaFoto: Tanjug/printscreen
Aleksandar Kralj

Na pomenutim fotografijama jedan od huligana gazi majicu koju je pod pretnjama smrću sa sebe skinuo golman Aleksandro Kralj. Splićani su slavodobitno objavili huligansku pobedu, ali ih je tamošnja policija ubrzo rastužila pošto je pronašla majicu i trenerku sa obeležjem srpskog kluba i zaplenila ih. Jedan od napadača na vaterpoliste pušten je da se brani sa slobode, što predstavlja svojevrsni skandal, dok je dvojici određen pritvor od mesec dana. Osumnjičeni su za nanošenje teških telesnih povreda i razbojništvo.

Brojni Hrvati osudili su zverski napad u Splitu, a pridružio im se i trener Dinama iz Zagreba Nenad Bjelica.

- Apsolutno sramotno. Moramo osuditi takve događaje, gde god oni bili. Ovoga puta se dogodilo u Splitu, a može da se desi bilo gde drugde. Takve incidente treba maksimalno kažnjavati da se ne bi ponavljali. Treba reći da su hrvatski i srpski sportisti i za vreme rata imali dobre odnose. I posle rata, o tome dovoljno govore regionalna liga u vaterpolu i košarci. Pokazujemo da se može. Svi ljudi u vaterpolu i hrvatskom sportu su incident u Splitu osudili, a ja jedino mogu da uradim isto. Želim da takvih događaja ne bude u budućnosti i da se srpski sportisti dobro osećaju u Hrvatskoj, kao i hrvatski u Srbiji - izjavio je Bjelica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading