Srpski atletičari pokorili Istanbul: Dva zlata i državni rekord

Autor:

Sport

18.02.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka Amela Terzić je samo nekoliko meseci posle povrede osvojila zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Mitingu u Istanbulu, pritom postavivši novi državni rekord, koji sada iznosi 4:08.48 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug
Amela Terzić

Odmah na samom startu Terzićeva se sa grupom od četiri devojke odvojila od ostalih. Tempo trke bio je jak sve vreme, ali prava drama usledila je u završnici, kada je poslednjih 50 metara odlučivalo o pobedniku. Amela nije popustila i to joj je donelo još jednu zlatnu medalju i rekord Srbije.

- Zaista nisam očekivala ovako dobar rezultat posle teške povrede koju sam imala. Jurila sam prvo mesto, međutim kad sam videla rezultat bila sam pozitivno iznenađena. Zahvalila bih se Atletskom savezu Srbije na velikoj podršci koju su mi pružili tokom moje faze oporavka i što su verovali u mene - istakla je Terzićeva.

Najsjajnije odličje pripalo je i Elzanu Bibiću, koji je trku na 3.000 metara istrčao u vremenu od 7:55.14 minuta.

- Prezadovoljan sam trkom. Ovo je moj lični rekord u dvorani i još jedan dokaz da sam u odličnoj formi. Sada me očekuje EP u Glazgovu. Zahvalio bih se Atletskom savezu Srbije i Atletskom klubu Novi Pazar - rekao je Bibić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading