Penzioner Mejveder tehničkim nokautom dobio Mekregora!

Autor:

Sport

27.08.2017

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo očekivana borba između Flojda Mejvedera i Konora Mekgregora završena je tehničkim nokautom u desetoj rundi.

Republika
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj iz borbe veka
Američki bokser je bio u prednosti jer nije morao da prilagođava svoje borilačke sposobnosti, i da ih svede "samo na ruke", za razliku od svog rivala koji je navikao da pored ruku koristi i noge i laktove, što je dozvoljeno u MMA borbama, tako da je Mejveder iskoristio znaje i iskustvo u desetoj rundi kada je i odneo pobedu.

 

 

Ovom pobedom, 40-godišnji Mejveder je došao do 50 pobede u nizu bez poraza, čime je pretekao legendarnog Rokija Marćiana. Osvojio je 11 titula u raznim kategorijama, a za ovaj meč se vratio iz penzije.

- Dali smo navijačima ono što su želeli da vide, a Konor je bio čvrst rival, mnogo bolji nego što sam očekivao. Ovo je moj poslednji meč, izabrao sam za kraj pravog partnera za ples - rekao je posle borbe Mejveder

Što se tiče Irca i šampiona MMA borbi, Konora Mekgregora, ovo mu je bio prvi "izlet" u bokserski ring.

Pokazalo se da nema tehniku potrebnu za boks, tokom celog meča nije zadao niti jedan konkretan udarac protivniku, iako je nekoliko puta zadao udarce nalik onima ih MMA borbi.

Polse meča Irac je izjavio,

- Nisam pao na pod, morali smo da nastavimo borbu. Uveren sam da bi napravio preokret. Protivnik ima više iskustva, nije ispalo onako kako sam hteo, ali je bila sjajna avantura.

 

 

Većina bokserskih stručnjaka je ocenila da je Mekgregor pružio dostojniji otpor nego što su očekivali.

Borba u Las Vegasu je donela ogoman novac i pobedniku i poraženom.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading