Sramna izjava hrvatskog selektora pred meč sa Srbijom!

Autor: Večernji list

Sport

11.04.2019

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Srbije i Hrvatske sastaju se u u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine od 18h. Ne treba napominjati da je atmosfera pred ovaj meč uzavrela, ali selektor Hrvatske, Slavko Goluža je bespotrebno dolio ulje na vatru.

RepublikaFoto: youtube.com/SN tv Sport nedeljom
Selektor Hrvatske

Meč će se igrati u Areni, iako je prvobitno bio planirana dvorana "Aleksandar Nikolić", što je posebno iznerviralo selektora Nenada Peruničića. 

U istoj dvorani se igralo i polufinale Evropskog prvenstva 2012. godine, kada je Srbija slavila sa 26:22 i osvojila srebro, dok je Hrvatska potom osvojila bronzu. Večernji list piše kako je  Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, odlučio da se meč premesti zbog duela sa timom Budućnosti u finalu ABA lige, a zbog selidbe rukometa bio je ljut i selektor Peruničić.

- U odnosu na 2012. godinu, u četvrtak bit će "kamilica". Mi smo igrali pred 20.000 gledalaca, a u četvrtak neće biti više od 5000 ljudi na tribinama. U ono vreme bila je velika rukometna euforija u Srbiji, što sada nije slučaj - kaže za Večernji list Slavko Goluža, koji je 2012. bio hrvatski selektor.

Goluža doliva ulje na vatru pred okršaj dva tima u Areni, a Večernji lista navodi kako 2012. godine malobrojnih navijačima Hrvatske nije bilo lako da slušaju "Marš na Drinu".

- Takvu atmosferu kakva je bila tada u Beogradu i Srbiji nisam u životu video, srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, celi bi svet reagovao. Srbi su to uspeli da zataškaju, kao i bacanje boce na Balića i mene, od koje je Šešum završio u bolnici - istakao je Goluža. 

Priznaje ipak da su Srbi tada bili bolji. 

- Srbija je zasluženo pobedila. Nismo poštovali dogovor u prvih deset minuta nastavka, dogodilo se ono čega sam se pribojavao - razigrao se srpski golman Stanić. Srbija je imala strpljenja, sudije su joj tolerisale napad od dva minuta i to je u principu sve- rekao je selektor Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading