Bokserska Liga Srbije 2018/19 dobila novog šampiona: Metalac na tronu

Autor:

Sport

11.05.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pune hale, jaka konkurencija, tradicija, ponos, želja za trijumfom, regularnost na visokom nivou, jaka gledanost, bitke koje su iznedrile nove heroje i one koje su potvrdile aktuelne, sve ovo je obeležilo veliku boks scenu Srbije u ligaškom takmičenju koje smo imali priliku da ispratimo u proteklih sedam meseci. Naslov šampiona Bokserske Lige Srbije 2018/19 poneo je tim „Metalca" iz Valjeva u foto finišu sa komšijama iz Loznice.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Detalj sa meča u Nišu

Ligaško boks takmičenje Srbiji startovalo je 18. oktobra 2018. u Valjevu kada su se sudarile upravo ekipe domaćeg Metalca i tradicionalnog ljutog rivala iz Loznice. Dugo je taj meč bio prednost Valjevcima, sve do derbija u SC Lagator kada je BK Loznica kao domaćim savladala komšije i došla do izjednačenja na vrhu tabele. Iako su mnogi videli da će kraj obeležiti majstorica, ipak mečevi 10. i ujedno poslednjeg kola iznedrili su drugačiju fabulu i titulu za ovu povratničku sezonu uputili na adresu „Metalca".

Bokserska liga je dugo očekivano takmičenje za sve ljubitelje plemenite veštine, ali i svih onih koji vole sportske spektakle i koje se ponovo ustoličilo pod našim nebeskim svodom nakon 15 godina pauze. BLS 2018/2019 okupila je šest klubova (BK „Radnički" – Beograd, BK „Radnički" – Kragujevac, BK „Naissus" – Niš, BK „Vojvodina" – Novi Sad, BK „Loznica", BK „Metalac" – Valjevo) koji su sjedinili najbolje boksere Srbije u osam težinskih kategorija. Ljubitelji plemenite veštine imali su priliku da uživaju u vrhunskim borbama uživo, ali i putem malih TV ekrana u direktnim prenosima koje je emitovala TV Arena,  svaki derbi svih deset kola koliko je bilo planirano za dvokružni sistem lige.

U sam finiš Lige, 10. kolo, ušlo se sa istim brojem pobeda i poraza nosioca vrha tabele – BK „Loznica" i BK „Metalac" koji su suvereno vladali ringovima širom Srbije tokom poslednjih sedam meseci. „Loznica" je išla na megdan „Radničkom" iz Kragujevca, dok je u isto vreme „Metalac" bio bitku u Nišu protiv „Naissusa".

Lozničani su sudar sa Kragujevčanima završili remijem 8:8, dok su Valjevci ostavili domaćina iz Niša sa nulom (16:0) što je automatski značilo da čelo tabele ostaje u rukama „Metalca", a time i trofej šampiona.

Šampionski pehar ekipi BK „metalac" Valjevo biće uručen na finalu Prvenstva države 25. maja u Prokuplju.

- Boksersku Ligu Srbije, dugo očekivana, opravdala je naša očekivanja kada smo krenuli u ovaj novi je projekat BSS, sa ciljevima da bokseri stiču neophodno iskustvo, zarađuju novac, a boks podigne nivo popularnosti u Srbiji i regionu. Klubovi sa velikom tradicijom pobeđivanja, potvrđeni asovi kako oni koji se i dalje bore u ringu, tako i oni koji ih vode, njhovi timovi satkani od bivših velikih šampiona, deset derbi susreta emitovanih u direktnom tv prenosu na TV Arena, sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl, neizvesnost do samog kraja po poitganu šampiona, sve ovo je obeležilo Ligu 2018/19 i postavilo pred nas nove  zadatke. Već sada krećemo u pripremu naredne sezone za koju verujemo da će biti još jača i uspešnija od ove koja je bila sveža krv našeg boksa, pokretač jedne davno zaleđene turbine. Sve čestitke BK „Metalac", kao i svim klubovima koji su u ovoj sezoni vredno radili na tome da se boks vrati starim stazama slave, interesovanja, života - rekao je direktor Bokserske Lige Srbije Nikola Milinković. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading