Furiozne Srpkinje počistile Holandiju na startu Lige nacija!

Autor:

Sport

21.05.2019

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni evropski i svetski šampion odigrala je prvi zvanični meč ove sezone u Ligi nacija protiv Holandije koji je dobila ubedljivim rezultatom 3:0 (25:15, 25:22, 25:19)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brankica Mihajlović briljirala

Naše odbojkašice odlično su krenule i već posle prvog tehničkog tajm auta povele 8:2. Ipak, Holanđanke su dobrim servisima uspele da naprave seriju 5:1 i primaknu se na 9:7. Međutim, izabranice Zorana Terzića ubacile su ponovo u brzinu više i do drugog tehničkog tajm auta vratile šest poena viška - 16:10. U tom ritmu Srpkinje su završile posao u prvom setu - 25:15.

Ipak, u drugom setu potpuno druga priča. Gošće su poboljšale igru u polju i odbrani i to im je donelo početnu prednost . Međutim, Srbija se nije dala i preokrenula je na 12:11. Do samog kraja seta vodila se dramatična borba, ali je u završnici proradila kapiten Brankica Mihajlović i najviše doprinela osvajanju drugog dela igre - 25:22.

Tako dobijen drugi set dao je krila domaćim odbojkašicama, dok su Holanđanke potpuno pale i praktično nisu postojale u trećem setu. Srbija je prosto letela, došla do 14:5. Do  kraja seta Srpkinje su zadržale dobru igru, dok su Holanđanke bile nemoćne- 25-19.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading