MALJKOVIĆ GRMI: Surovi smo prema našim vrhunskim zvezdama - Boljeg od Novaka ili Jokića nećemo imati barem narednih sto godina

Autor:

Sport

25.05.2019

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da navijači u Srbiji bili previše strogi prema Jokiću.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Božidar Maljković

Jokić je u četvrtak izabran u najbolju petorku NBA lige, a već u petak je potvrđeno da će biti jedan od "orlova" u Kini.

- Ja sam dobio tu vest od ozbiljnih ljudi, definitivno je da će Nikola da igra. Taj slučaj bih povezao sa Novakom Đokovićem. Mi smo u Srbiji surovi prema našim vrhunskim zvezdama. Novak kada je bio bolestan i povređen mi smo ga kritikovali po društvenim mrežama, ovamo i onamo. A boljeg sportistu nećemo imati barem u narednih sto godina. Nikola Jokić isto. Izabran je u petorku NBA lige. Znači najbolji centar od svih tamo koji su igrali za milionske, milionske ugovore - rekao je Maljković.


Navijalči nemaju milsoti prema igračima ako preskoče jedan ili dva ciklusa kvalifikacija ili jednostavno prestanu da beleže vrhunske rezultate.

- Isto tako smo bili skloni da kritikujemo i njegovu familiju. On je uzoran momak i pametan dečko. Nikad nisam radio s njim, ali ga poznajem. Čestitao sam mu što drži katedru srpske košarke u Americi. Sad je bogami i disertaciju uradio. Mi moramo da menjamo naš stav- dodao je predsednik OKS.

On navodi i da je pošteno reći kako su sve velike reprezentacije imale poneke važne igrače koji su preskakali velike turnire.

- Hajde da budemo pošteni. Recite mi jednog velikog srpskog igrača, jednog velikog francuskog, španskog, italijanskog koji nije imao pauzu. Svi su. Nemojmo tako. Umesto da ih mazimo i pazimo, mi ih kritikujemo bez ikakve potrebe - zaključio je Božidar Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading