Hamilton pokorio Monako, pa rastužio publiku: Ovo je bila jedna od najtežih trka za mene...

Autor:

Sport

26.05.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac, Luis Hamilton izjavio je posle pobede na Velikoj nagradi Monaka da mu je to bila jedna od najtežih trka u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hamilton trijumfovao u Monaku

Aktuelni šampion je sa pol pozicije započeo trku u Monte Karlu i vodeću poziciju držao je sve vreme, iako je imao velikih problema sa gumama.

- Ni u jednom trenutku nisam hteo da odem u boks. Bilo je ili da se sudarim ili da završim trku i pobedim. Gume su bile nikakve, ne znam ni kako sam vozio. Videli ste koliko sam problema imao. Na kraju je dobro ispalo i ovo što smo postigli u prvih šest trka zaista deluje fantastično- rekao je Hamilton.

Vozaču Mercedesa to je bila 77. trijumf u karijeri, a posvetio ga je preminulom Nikiju Laudi, legendi Formule 1.

- Borio sam se sa duhom Nikija u sebi. Imao je veliki uticaj na naš tim, pomogao nam da dođemo na ovaj nivo. Ovo je bila jedna od najtežih trka za mene, ali trudio sam se da ostanem fokusiran i učinim ga ponosnim. Nedostaje nam svima- zaključio je Britanac.

Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 147 bodova, 17 više od drugoplasiranog Botasa, dok je Sebastijan Fetel treći sa 82.

Naredna trka u Svetskom šampionatu voziće se 9. juna u Kanadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading