Iznenadna srčana smrt kod sportista globalni problem

Autor:

Sport

29.05.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više nije moguće postići ozbiljne rezultate ukoliko iza sportista i trenera ne stoji ozbiljan medicinski tim, a primena skrining protokola značajna je za suzbijanje globalnog problema - iznenadne srčane smrti kod sportista.

Ovo je zaključak druge po redu Međunarodne konferencija medicine sporta koja je održana u Beogradu pod sloganom "Nova dimenzija medicine sporta".

Tokom tri dana najveći stručnjaci iz oblasti sportske medicine su delili znanje i iskustvo o povredama u sportu i prevenciji iznenadne srčane smrti. Skup je održan uz podršku Međunarodne federacije medicine sporta na čelu sa predsednikom FIMS-a Fabijem Pigocijem. Prema rečima Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta, nakon kursa o sportskoj kardiologiji i fiziologiji napora, održana su predavanja i radionice na kojima su govorili domaći i stručnjaci iz Rusije, Kine, Turske, Velike Britanije, Italije i drugih zemalja.

Zapažen nastup imali su i stručnjaci iz Aspetar klinike iz Katara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading