U majci Zvezde prošetao gej paradom u Splitu

Autor:

Sport

16.06.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Splitu je ove subote održana devetoj Gej paradi, a jedan Hrvat odlučio se na jedan jako hrabar potez jer se na ulicama pojavio u majici vaterpolo kluba Crvena zvezda.

RepublikaFoto: twitter.com/Mario Jurič
Aleksandar Kralj

Hrvatski ratni veteran Zoran Erceg odlučio se na ovaj potez iz jednog sasvim opravdanog razloga, a na skup je došao u majici vaterpoliste Aleksandra Kralja koji je zbog huligana bio primoran da skoči u more.

- Smatram da kao građanin Splita imam građansku dužnost da podržim ljude kojima su ugrožena ljudska prava jer i meni kao invalidu su ugrožena u nekom drugom delu moja ljudska prava - rekao je Erceg za portal dalmacijadanas.hr.

 

Erceg se, kaže, bori za sve kojima su na ovaj ili onaj način ugrožena ljudska prava u hrvatskom društvu, bilo da ih ugrožava država, huligani...

- Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, deca bez roditelja… Svi mi pripadamo nekoj grupi kojoj su ugrožena ljudska prava. Ovo je majica momka koji je poteran od splitskih huligana, od vaterpolista koji je bačen u more. Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub – poručio je Hrvat, prenosi dalmacijadanas.hr.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading