Srbija dobila triler u Novom Sadu: Zelenović odveo "orlove" na Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

16.06.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije pobedom protiv selekcije Švajcarske 32:31 u poslednjem kolu grupe 2 obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Rukometna reprezentacija Srbije

Švajcarska je u većem delu prvog poluvremena imala prednost, ne više od dva gola, ali je Srbija u finišu preokrenula i na odmor otišla sa 19:17.

Peruničićev tim je kontrolisao rezultat i u nastavku, a u dva navrata je imao i kapitalnih pet golova prednosti.

Činilo se da će Srbija lako do trijumfa osokoljena podrškom sa terena, ali nije moglo bez drame. Peruničićev tim je imao pet golova viška (29:24) i kada se činilo da je utakmica prelomljena, usledio je veliki pad u igri Srbije.

Švajcarci su serijom 5:0 izjednačili na 29:29, gosti su čak i poveli 31:30, ali poslednjim atomom snage srpski tim je preokrenuo i golom Nemanje Zelenovića 21 sekund pre kraja poveo 32:31. Gosti, koji su takođe vizirali pasoš za Evropsko prvenstvo, nisu iskoristili poslednji napad i veliko slavlje u novosadskom Spensu moglo je da počne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading