Tuga do neba: Iznenada preminuo legendarni španski odbojkaš

Autor:

Sport

22.06.2019

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji slavni španski odbojkaš, a sada trener Miguel Anhel Falaska Fernandez, preminuo je u 46. godini nakon srčanog udara u toku porodičnog odmora u Varezeu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Falaska je iza sebe ostavio suprugu Ester i dvoje dece. Ostao je upamćen po dugoj igračkoj karijeri, koja ga je dovela u Italiju u kasnim devedesetim godinama. Poznat je kao smirena, kulturna i uvek otvorena osoba koja je ostavila veliku rupu u Italiji.

Sa 16 godina se preselio u Španiju sa roditeljima sestrom i bratom. Osvojio je Kup kralja (1997. godine) sa Las Palmasom, a onda odlazi u Bolonju. Sa Palma de Majorkom je osvojio tri šampionata, dva Kupa Kralja i dva Superkupa Španije. U Skra Belčatovu je osvojio još tri šampionata i tri Kupa i dva puta igrao na finalnom turniru Svetskog klupskog šampionata. U Rusiji je završio karijeru u Ural Ufi 2013. godine.

Sa Španijom je osvojio titule prvaka Evrope 2007. godine u Rusiji, dok je ranije postao juniorski prvak Evrope (1992. godine), te Univerzijadu (1995. godine) i tri titule Svetske lige (2005, 2007. i 2009). Vlasnik je brojnim individualnih priznanja, kao i zvanje najboljeg servera CEV Kupa 2005. godine, Svetskog prvenstva 2007. godine i Evropske lige 2009. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading