Konovalov isprebijao Nemca za prvu pobedu srpskih boksera na Evropskim igrama!

Autor:

Sport

23.06.2019

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski bokseri stigli su do prve pobede na Evropskim igrama u Minsku. Jagodinac Aleksandar Konovalov pobedio je vunderkinga iz Nemačke, Vladislava Barišnika sa 4:1 u kategoriji 64 kilograma. Nemac ruskog porekla, bio je apsolutni favorit pre počezka duela.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Konovalov

Ušao je samouvereno reprezentativac Bokserskog saveza Srbije u meč. Imao je podršku sa tribina od naših boksera i drugih sportista i prijatelja. Posle prve dve runde sudije su bile podeljene, našem mladom asu pripala je prva, Nemcu druga.

U trećoj rundi, Konovalov je zadavao pumo udaraca ali ih i primao. Pred kraj proradila je i levica, koja je digla našu publiku na noge. Usledila je neizvesnost i proglašenje pobednika.

Svih pet sudija dalo je prednost našem asu i Konovalov nastavlja borbu za medalju.

RepublikaFoto: Republika

Predsednik BSS Nenad Borovčanin bio je prvi koji je čestitao Aleksandru. A bilo je zanimljivo jer smo dobili čestitke i od nekadašnjeg trenera Čelzija i Partizana Avrama Granta. Grant je bio podrška Izraelcu koji je u meču pre našeg pobedio takmičara tzv Kosova.

Na Evropskim igrama u Minsku u ponedeljak će boksovati i ostali naši reprezentativci, a medalje ciljaju Vladan Babić, Dušan Janjić i dama srpskog boksa Jelena Zekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading