(FOTO/VIDEO) Zabava po naški: Spektakularne Seoske igre održane u Šetonju!

Autor:

Sport

30.06.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove subote Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u selu Šetonje, opštine Petrovac na Mlavi. Pred domaćinima je bio veliki izazov, po prvi put su organizovali manifestaciju ovog tipa. Skupilo se i staro i mlado iz 12 sela podno obronaka Homoljskih planina, nadmetali su se u deset disciplina.

Na samom otvaranju predsednik opštine Duško Nedinić pozdravio je prisutne rečima da i oni koji nisu profesionalni sportisti treba da se bave fizičkom aktivnosti, a da je ovakva vrsta takmičenja odlična prilika za to.

Takmičenje je počelo - u navlačenju konopca učestvovale su i dame, a bilo je i onih koje su izrazile želju da se oprobaju u narodnom rvanju. Bacači kamena s ramena, svako sa svojom tehnikom, trudili su se da postignu što bolji rezultat za svoju ekipu. Pored mladih, oni nešto stariji učestvovali su u šahu, a veliko interesovanje izazvalo je obaranje ruku.

Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi Dejan Milošević pozdravio je ideju Sportskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
I mesto Šatonje

- Preuzeti inicijativu, a zatim i podržati teritorijalne sportske saveze širom Srbije za organizovanje Seoskih igara je odličan potez Sportskog saveza Srbije. Meštani van gradova postaju domaćini i centar sportskih događaja, a narod sa cele teritorije opštine ima priliku da se druži i takmiči. Lepa atmosfera, sportski duh i naravno očuvanje tradicije, to je ono čemu treba posvetiti pažnju, a nadam se još većem odzivu naredne godine - rekao je Milošević.

Ispred Sportskog saveza Srbije prisutne je pozdravio Miloš Marković.

- Ovom prilikom bih pohvalio rad Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, kao i mesne zajednice Šetonje. Zajedničkim snagama uz podršku Sportskog saveza Srbije organizovali su uspešno Seoske igre. Preko 150 takmičara svih uzrasta uveličali su ovaj događaj fer i sportskom borbom na terenima. Nadam se da će i u ovom kraju Seoske igre naći mesto i postati deo tradicije.
Na kraju dana, nakon sabiranja svih rezultata pobedu je odnela ekipa domaćin Šetonje, drugo mesto zauzeli su takmičari Kamenova, a treće mesto pripalo je Velikom Laolu. Svakoj ekipi uz pehar  darovane su i lepote. Na velikom finalu 31. avgusta u Rudnoj Glavi za glavnu nagradu - sportski teren, takmičiće se osvajači prvog i drugog mesta sa lokalnih takmičenja. 
Sledećeg vikenda dobićemo i takmičare koji će prestavljati Zaječar (lokalno takmičenje subota 06. jul) i Kraljevo (lokalno takmičenje nedelja 07. jul).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading