Počinje 3x3 basket spektakl, dođite ispred Arene!

Autor: Tanjug

Sport

12.07.2019

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojećeg vikeda Beograd će biti domaćin oficialnog FIBA 3x3 Challenger takmičenja u basketu ispred Štark arene i to je prava prilika da Srbija još jednom pokaže da je zemlja košarke, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug
Basketaši Srbije

Vesić je, na konferenciji za medije u Skupštini Beograda, dodao da se nada da će takav turnir, koji se prvi put održava u našoj zemlji, postati tradicija.

- Izrazio bih zadovoljstvo što posle ženskog Evropskog prvenstva u košarci imamo još jedno takmičenje kod nas. Košarka, kao osnova basketa, je uvek dobrodošla u Srbiju i bitan nam je sport- rekao je Vesić i pozvao Beograđane da u velikom broju ispune tribine i pruže podršku srpskim ekipama.

On je poručio da je predstojeći turnir najveći čelenžer na svetu i da mu je drago što će biti u prestonici Srbije.


- Imamo najbolji tim na svetu, Novi Sad, ali i reprezentaciju. Basket se brzo razvija u svetu, postao je olimpijski sport, što je prilika i da osvojimo medalju. Iskazali smo želju da budemo domaćini i hoćemo da doprinesemo popularizaciji tog sporta- rekao je Vesić, uz konstataciju da Srbija želi da ulaže u sport u kome je veoma uspešna.

Basketaš Dejan Majstorović, član tima koji je pokorio svet i Evropu u basketu, zahvalio se Gradu Beogradu što će biti domaćin tako velikog takmičenja.


- Presrećni smo što mozemo da igramo turnir iz tako značajne serije u Srbiji. Donosi nam puno bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre, odnosno veliku šansu za plasman- poručio je on.

Direktor turnira Nikola Koprivica kaže da mu je velika čast što će Beograd biti prvi put organizator tako značajnog takmičenja.

- To je nagrada za momke koji uspešno reprezentuju Srbiju. Trudili smo se da napravimo najveći čelendžeru na sveta, a nista toga ne bi bilo bez podrške Grada - naveo je Koprivica pre nego što je Vesiću uručio dres.

FIBA 3x3 Challenger se igra u subotu i nedelju na terenu kod Štark arene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading