Neka nova buduća zlatna generacija! Podmlađena Srbija remizirala sa Crnom Gorom u prvom kolu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

15.07.2019

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa podmlađena, bez sedmorice protagonista poslednje zlatne ere, a početak vrlo dobar. Malo je nedostajalo da bude i odličan. Vaterpolo reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Crne Gore (10:10) u prvom kolu Prvenstva Sveta u Južnoj Koreji.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vaterpolisti Srbije

Možemo da budemo zadovoljni bodom, ali će selektor "Delfina" Dejan Savić u analizi meča sigurno potanko analizirati dešavanja posle prve četvrtine. Mimo svih prognoza Srbija je sjajno otvorila utakmicu protiv bivše braće. Na krilima raspoloženog Strahinje Rašovića (dva gola), zatim Miloša Ćuka i Dušana Mandića, naša selekcija je povela sa 4:1. Nisu uspevali Crnogorci da pronađu ofanzivnu igru.

Sa igračem više uglavnom su pogađali okvir gola. Razbranio se i sjajni Dimitrije Rističević, koji je skinuo veliki broj zicera rivalima. Imala je Srbija u jednom trenutku I prednot od 6:3. I upravo u tom intervalu Crna Gora je uhvatila možda i poslednju slamku spasa. Golovima Đure Radovića i Aleksandra Ivovića vratili su se u igru (6:5).

Upravo u tim trenucima se videlo blago neiskustvo ekipe Dejana Savića. Iako smo se odbranili u situaciji sa dva igrača više, zatim I kaznili Crnogorce preko Save Ranđelovića (8:6), ušli smo u minus fazu. Crna Gora je do kraja treće četvrtine uspela da preokrene rezultat, a zatim i golom Draškovića stigne do kapitalnih 10:8.

Sve je bilo na strani Crne Gore. Međutim, hladnokrvnost je zadržao sjajni Dušan Mandić. Njegov gol predstavljao je signal Delfinima da se ne predaju. Potom je Dimitrije Rističević zabeležio još jednu važnu odbranu.

Na 12 sekundi pre kraja Strahinja Rašović je pogodio u situaciji kada je Srbija imala dva igrača više za 10:10. Crna Gora je imala poslednji napad, lopta je stigla do Aleksandra Ivovića koji je šutirao pored gola.

VATERPOLO - SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA A

Srbija - Crna Gora 10:10

Grčka - Južna Koreja 26:3

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading