Legende u Topoli: Karađorđe pravi strašan tim!

Autor:

Sport

25.07.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi član odbojkaške Prve B lige, Karađorđe iz Topole u novu sezonu ulazi osetno pojačan - boje kluba braniće legenda srpske odbojke Milan Hari Ilić i jedan od najboljih poentera Superlige Uglješa Ilić!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Odbojkaši Karađorđa

Karađorđe nije želeo da bude epizodista u Prvoj B ligi gde su se vratili posle više od dve decenije. Agilna uprava prvo se dogovorila o nastavku saradnje sa okosnicom ekipe - legenda kluba i kapiten Nenad Manojlović držaće i ove sezone prijem i biti jedna od glavnih napadačkih snaga. Popularni Lučanac Srđan Milosavljević produžio je ugovor sa klubom na zadovoljstvo topolske publike, koju je bravurama često dizao na noge prošle sezone. U ekipi ostaju i lucidni tehničar Uroš Urošević, te još jedan rođeni Topolac Nemanja Nikolić, neprelazan na mreži i sjajan u napadu. Prekaljeni prvoligaški igrač Dejan Ilić i dalje će biti uz ekipu, tu je i pouzdani srednjak Raša Jovanović.

A onda se krenulo u potragu za pojačanjima i napravljen je sjajan posao. Prioritet kluba je bio da se u Topolu vrati neko od igrača poniklih u klubu koji je potom igrao u Superligi ili inostranstvu. I pala je bomba - dogovor je postignut sa korektorom Uglješom Ilićem (201 cm), jednim od najboljih napadača u Srbiji, koji je igrao za Crvenu zvezdu, Mladi radnik, Radnički iz Kragujevca, u inostranstvu u Rumuniji, Slovačkoj i Švajcarskoj. Sledeći veliki potpis iznenadiće mnoge u odbojkaškom svetu - u Topoli će ove godine igrati iskusni tehničar Milan Hari Ilić, koji i posle više od decenije na superligaškoj sceni i dalje ima ambicije i ljubavi prema odbojci i pomoći će Karađorđu u napadu na Prvu ligu. Idemo dalje: iz Vršca u Topolu stiže sjajni srednji bloker Ognjen Betić, jedan od najboljih blokera Prve lige i bivši reprezentativac Crne Gore u odbojci na pesku. Iz Bavaništa dolazi još jedan sjajan igrač - levoruki bombarder Miloš Simić, a spisak pojačanja zaključuje mladi Ljubomir Milosavljević koji će se u Topoli pridružiti starijem bratu.

Ekipu će sa klupe predvoditi još jedna legenda topolske odbojke, Zoran Todorović, koji će na početku priprema ekipi priključiti i četvoricu talentovanih kadeta koji će se boriti za mesto u timu - korektora Lazara Čolića, primača Uroša Arsića, te dvojicu libera - Matiju Obradovića i Luku Toljevića. Ekipa će se polovinom avgusta okupiti u Topoli, trenirati na Oplencu, svojoj hali i fudbalskim terenima Akademije “Duljaj” kako bi što bolje dočekali poslednji vikend u oktobru i start sezone.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Spremni za nove uspehe

- Posle sjajne prošle sezone i osvajanja Druge lige centar, ulazak u Prvu B ligu posle konkursa Odbojkaškog saveza Srbije dao nam je novi impuls i energiju da svi u klubu još jače radimo. Želja nam je da već od prve sezone, dve decenije nakon povratka u prvu ligu, budemo konkurentni i radili smo na tome da što pre formiramo sastav. Veliko mi je zadovoljstvo što je naš rad prepoznao jedan veliki igrač kakav je Hari Ilić. A srce mi je bilo puno kada je naš Uglješa Ilić pružio ruku i pristao da posle toliko sezona u inostranstvu i Superligi pomogne našem Karađorđu. Tražili smo proverene igrače koji će da pojačaju naš sastav, a Betić i Simić bili su lak izbor. Uz sjajnu osnovu koju imamo, jer iskreno - Manojlović, Milosavljević i Nikolić mogu da igraju u svakom klubu Prve lige, radujem se ovoj sezoni. Drago mi je da igrači prepoznaju da se u Karađorđu radi pošteno, da se svi dogovori poštuju, da nas igrači preporučuju međusobno. Veliko je to priznanje za klub koji je pre samo nekoliko godina bio pred gašenjem, a sada vraća Topolu na odbojkašku mapu - priča Milan Nikolić, predsednik kluba u kome on i svi članovi uprave rade volonterski i sa željom da deca u Topoli imaju jedan lep sport i uslove za trening.

Klub mnogo polaže na mlađe kategorije, a da bi sve organizovali, protekle dve godine odškolovali su nekolicinu mladih trenera koji sada dobijaju šansu da pokažu šta znaju. Mladi Nikola Nikolić vodiće ekipu seniorki i zajedno sa predsednikom kluba raditi sa pionirskom i kadetskom ekipom. Prekaljeni Miloš Vujičić predvodiće ove sezone sjajnu grupu od 15 pionirki koje imaju veliku budućnost. Sekretar kluba Radiša Manojlović sa ponosom ističe da su jedan od retkih sportskih klubova u Šumadiji (i šire verovatno) gde roditelji ne plaćaju deci treninge i gde sve mlađe kategorije besplatno treniraju i vole odbojku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading