Dvostruki olimpijski šampion imao saobraćajnu nesreću!

Autor:

Sport

26.08.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Rudiša,dvostruki olimpijski šampion na 800 metara objavio je da je preživeo tešku saobraćajnu nesreću u rodnoj Keniji i zahvalio se Bogu što mu je „pružio dar života“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Rudiša

Svetski rekorder je vozio svoj kombi na auto-putu od Najrobija do Kisumua kada mu je pukla guma i udario je pravo u autobus. Rudiša je prebačen u bolnicu zbog lakših povreda mekog tkiva, a policija je potvrdila da niko nije poginuo u nesreći.

- Dobro sam, bez ikakvih povreda. Hvala svima na molitvama - objavio je Rudiša.

 

Do nesreće je došlo u subotu oko 22.30 po lokalnom vremenu, kada je dvostruki svetski šampion putovao u Kilgoris, na zapadu Kenije, gde živi.


- Rudiša je prebačen u bolnicu u Keroki, gde su doktori ustanovili da nije pretrpeo nikakve prelome i otpušten je kući da se odmori - rekao je šef policije Volter Abondo.

Rudiša se nije takmičio od mitinga Dijamantske lige u Šangaju u maju 2017. godine zbog hroničnih problema sa leđima i kolena, ali je započeo treninge za odbranu titule na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine. Kenijac je dobio specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo u Dohi, koje počinje krajem septembra, a očekuje se da neće učestvovati na nacionalnim kvalifikacijama u Najrobiju za dve nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading