Prijem za zlatne odbojkaše!

Autor:

Sport

27.08.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašku mušku ekipu VGSK koja se sa 23. Sportskih igara mladih održanih u Splitu vratila okićena zlatnom medaljom i njihove trenere primio je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

RepublikaFoto: Opština Veliko Gradište
Veličanstven prijem za odbojkaše

- Verovali smo u vas i kada ste odlazili na daleki put. Više puta ste pokazali da je Veliko Gradište grad odbojke i da je seme sporta koje ste posejali izraslo u stablo.  Možemo da budemo ponosni vama jer ste uspešno reprezentovali državu Srbiju i našu opštinu.  Želim sve najbolje vama, vašim trenerima i  direktoru škole, a opština će uvek pomagati razvoj sporta. Nabavićemo opremu i onoj deci koja je nisu dobila, a vašem klubu sleduju nove lopte za treninge – poručio je na prijemu u gradskoj kući predsednik Milić, napomenuvši da očekuje da, po završetku sportske hale na Srebrnom jezeru, svečano je otvore svi zajedno.

Prijemu su, pored vođe odbojkaške ekipe, Dragana Mandića, prisustvovali i treneri Dejan Milanović i Radomir Veličković kao i generalni sekretar Sportskog saveza Veliko Gradište, Dušan Banović. Dragan Mandić je, u ime čitave ekipe, zahvalio trenerima i opštini naglasivši da je imao čast da vodi odbojkaše koji su pokazali da su najbolji. Kako je rekao, pored osvojene zlatne medalje, ovi dečaci su u svakom trenutku pokazali borbenost, fer plej i prijateljstvo sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zbog svog ponašanja, kako na terenu tako i van njega, pripala im  je čast da na zatvaranju Sportskih igara mladih ponesu zastavu naše zemlje.

RepublikaFoto: Opština Veliko Gradište

Opštini i predsedniku se zahvalio i predsednik i trener OK VGSK, Radomir Veličković, što su posvetili pažnju mladim odbojkašima što rezultira dobrim uspehom i ulaskom u prvu ligu.

- Nadamo se nastavku i ubuduće jer lokalna samouprava izdvaja sredstva za odbojku i ostale sportove. Malo smo mesto, ali veoma uspešno u čitavoj Srbiji, hvala na razumevanju za sport u Velikom Gradištu - istakao je Radomir Veličković, podsetivši na primer proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, Gradištanca Slobodana Bobu Kovača, sadašnjeg trenera seniorske reprezentacije Srbije.

“Dvanaest veličanstvenih“ koji su ponosnim učinili svoje trenere i svoj grad su Lazar Jeremić, Jovan Mandić, Dušan Živojinović, Mateja Živančević, Aleksa Jevtić, Bojan Pantić, Petar Stojanović, Marko Kršić, Savo Milanović, Nikola Mitić, Mihajlo Milošević i Đorđe Karanović. Pobedom u  utakmicama Veliko Gradište - Zagreb (Hrvatska) 2:0 i Veliko Gradište - Brčko (BiH) 2:0, odbojkaška ekipa VGSK postala je najbolja ekipa Sportskih igara mladih u Splitu. Za odbojkaše i sve učesnike iz Srbije na Igrama u Splitu, organizacija Sportske igre mladih Srbije obezbedila je besplatan put, smeštaj, ishranu i učešće na takmičenjima. Uz takmičenja svi učesnici su imali i nekoliko dana za upoznavanje novih prijatelja i kupanje na Jadranu. Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu u Evropi a osnovni cilj je promocija zdravog načina života i sticanje novih prijatelja.

RepublikaFoto: Opština Veliko Gradište
Zlatni odbojkaši

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading