Tijana Bogdanović osvojila bronzu u Japanu!

Autor:

Sport

15.09.2019

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Gran pri u Japanu na turniru G4 kategorije.

RepublikaFoto: instagram.com/bogdanovictijana
Tijana Bogdanović

Ona je u startu bila bolja od predstavnice Maroka 18:2, zatim je bila bolja od Egipćanke 4:0, dok je u četvrtfinalu savladala Brazilku na zlatan poen, u četvrtoj rundi.

U polufinalnom meču poražena je od Tajlanđanke Panipak 10:1, aktuelne svetske šampionke. Bronza i novi poeni omogućili su Bogdanović da napreduje na olimpijskoj listi (pre GP bila je na šestoj poziciji) i da bude bliža direktnom plasmanu na OI 2020.

Trener Dragan Jović istakao je da je osvojena medalja veoma bitna za nastavak borbe za olimpijsku vizu.


- Ovo je drugi Gran pri ove godine i rezultat ohrabruje. Svakako da nije dobro kada se izgubi 10:1 ali ako se setimo pre godinu dana sa kolikom razlikom smo gubili od Panipak. Osvojena medalja je izuzetno bitna jer još je dug put do osiguranog mesta za Olimpijske igre u Tokiju. Sledeći Gran pri je u Bugarskoj, a zatim će Tijana učestvovati na Svetskom vojnom prvenstvu u Kini, pa na EP u olimpijskim kategorijama i finalnom Gran pri turniru koji se održava u Moskvi - rekao je Jović.
RepublikaFoto: instagram.com/mandic_milica
Milica Mandić

Milica Mandić (+67kg) zauzela je peto mesto na GP posle dve pobede i poraza u četvrtfinalu od Osipove, predstavnice Uzbekistana, u poslednjim sekundama posle vrlo izjednačene borbe.

Dmitrij Nagaev (-58kg) poražen je u startu GP turnira od predstavnika Rusije Artamonova, četvrtog nosioca, posle izuzetno izjednačene borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading