Gajić: Francuzi su opterećeni jer su domaćini, samo da nas krene servis i imamo svoju šansu!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

26.09.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Favorit je Francuska, ali Srbija nije bez šansi. Odbojkaše u petak očekuje meč polufinala Evropskog prvenstva protiv "Trikolora", koji će igrati na svom terenu u Parizu od 21 čas.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Gajić

I koliko god bi to na papiru trebalo da bude prednost, isto tako može da bude i omča oko vrata rivalu, smatra predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i nekadašnji selektor Zoran Gajić. Za njega "Plavi" su već ostvarili cilj plasmanom u polufinale, ali učiniće sve da naprave i korak više.

Srbija je 2011. godine bila prvak Evrope, a posle toga je dodala dve bronze u riznicu.

- U prve četiri nema Rusije, Italije, Nemačke, Belgije, koji su na prošlom prvenstvu bile u samom vrhu. Prvak i vicešampion Evrope su totalno 'aut', Nemačka kao vičesampion je osma, a Rusija kao šampion borila se za plasman od petog do osmog mesta. Ovaj rezultat, moram da objasnim situaciju zbog našeg naroda koji manje prati odbojku, time je još veći- rekao je Gajić za Tanjug.

On je ubeđen da Srbija, iako nije odigrala kako može u četvrtfinalu protiv Ukrajine, ima kvalitet i snagu da se suprotstavi Francuskoj.

-Nadam se da će odbojkaši biti u situaciji kao što je Ukrajina bila protiv nas, da nemaju šta da izgube, da igraju rasterećeno i da pokažu svoj kvalitet. Sada se nadamo da ćemo u polufinalu mi da budemo u psihološkoj prednosti. Francuska kao domaćini i favorit celog turnira trebalo bi da bude malo opterećena i da mi tu treba da nađemo svoju šansu. Umemo da igramo odbojku, to smo pokazali. Ako nam 'poleti' servis sa malim brojem grešaka, mi možemo da igramo sa favorizovanim timom - smatra Gajić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Drugi polufinalni par čine Slovenija i Poljska, koji će igrati večeras od 20.30 časova u areni Stožice u prestonici Slovenije, Ljubljani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading