Uz Božju pomoć utišaćemo 20.000 Francuza!

Autor:

Sport

27.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U boj krenite, junaci svi! Odbojkaši Srbije večeras (21.00, RTS 1, Arena sport 1) pred 20.000 bučnih Francuza u pariskoj Akor hotel areni, odnosno bivšem Bersiju, napadaju "galske petlove" u polufinalu Evropskog prvenstva sa samo jednim ciljem - baciti domaćina na kolena i obezbediti medalju.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Gajić

Pred 11. polufinale za "orlove" u poslednjih 13 kontinentalnih šampionata, sa kojih je u otadžbinu stiglo čak devet medalja, za Srpski telegraf iz Pariza očekivanja iznosi prvi čovek naše odbojke Zoran Gajić (60).

GLAVA DONOSI FINALE

Svestan je rođeni Pančevac, koji će danas imati dosta obaveza i na 40. Kongresu Evropske odbojkaške konfedacije, da su "trikolori" favoriti u duelu neporaženih ekipa na EP.

- Francuska je najkompletnija ekipa na svetu kada je opšta odbojka u pitanju. Imaju fantastičan servis, gde prednjači Stefan Bojer, ali i odličnu saradnju između briljantnih blokera i igrača u polju. Jasno je da su favoriti, ali samim tim je na njima pritisak da moraju da pobede. Upravo psihološka rasterećenost i mirna glava mogu da daju krila izabranicima Slobodana Kovača da dođu do finala. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, momci su puni samopouzdanja i uz božju pomoć možemo dalje - rekao je za naš list predsednik OS Srbije.

NASTAVLJAMO NIZ

Da je Srbija odbojkaška sila, potvrđuje i činjenica da je jedina reprezentacija koje je uspela da ponovi plasman u polufinale EP.

- Rusi, aktuelni prvaci Evrope iz Poljske pre dve godine, sada su ispali već u četvrtfinalu od Slovenije, a Nemci i Belgijanci u osmini finala. Takođe, u završnici nema ni Italije. To dovoljno govori o konstantnosti naše odbojke, s jedne strane, ali i o tome da se taj sport i te kako razvio i da sada ima desetak ozbiljnih reprezentacija - rekao je Gajić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: oss.rs

Kovač: Servis ruši domaćina

Selektor "orlova" Slobodan Kovač rekao je da njegov tim mora da ima jak servis i dobar blok ako želi plasman u finale.

- Francuzi su jedina reprezentacija na svetu koja može da računa na dva prava primača servisa, i to pravi razliku u njihovu korist. Vrlo su agresivni na servisu, teško je igrati protiv njih. Baš zato moramo servisom da uzdrmamo njihov prijem i da im pariramo u bloku - istakao je Kovač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading