Senzacija u Dohi: Autsajder Jamajkanac koji je kao poslednji ušao u finale postao prvak sveta!

Autor:

Sport

28.09.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo čudo se dogodilo u finalu skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Dohi gde je mladi Jamajčanin Tadžaj Gejl postao prvak sveta sa skokom dužim za čak 37 centimetara od ličnog rekorda sa kojim je došao na ovo takmičenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pobednik na SP u Dohi u disciplini skok udalj

Glavni favorit Kubanac Huan Miguel Ečeverija nije mogao da se prepozna, pravio je odraze daleko od daske, nije ličio na sebe, a skok koji je on trebao da ostvari načinio je 23-godišnji Tadžaj Gejl.

Momak koji je jedva ušao u finale, kao poslednji sa 7,89 metara, svakako ne da nije bio među favoritima nego je veliki uspeh bio i ulazak u finale.

Sa ličnim rekordom od 8,32, skok iz kvalifikacije je bio loš, ali i pre toga ulazak u finale je bio cilj. Međutim ovo je bio njegovo veče, veče u kojem je uspeo da pobedi dosadašnjeg prvaka sveta Luva Magajona, aktuelnog olimpijskog prvaka Džefa Hendersona, ali i glavnog favorita koji je pretio napadom na svetski rekord Ečevariju.

Jamajčanin je prvog pratioca ''preskočio'' za čak 30 centimetara.

Srebro je osvojio Henderson iz Amerike sa 8,39, dok je treći bio Ečevarija sa 8,34. Mangojani je skočio 8,18 i zauzeo je tek šesto mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading