Šok: Tokijo neće ugostiti najbolje maratonce na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

16.10.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine maratonske trke se neće održati u glavnom gradu Japana već u Saporu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Grad Saporo je 800 kilometara severno od Tokija, a razlog za premeštanje maratonske trke u ženskoj i muškoj konkurenciji je taj što u glavnom gradu Japana postoji mogućnost da tada bude veoma toplo. U Saporu će uslovi za maratonce i maratonke biti mnogo povoljniji.  

U Tokiju su inače prošlog leta organizovani probni događaji na kojima su se organizatori bavili borbom protiv vrućine i to praveći hladovinu i koristeći vodene topove. Maraton međutim nikako nije mogao da se održi po letnjim uslovima u Tokiju, te će Saporo koji je šest stepeni svežiji organizovati maratonske trke. 

Na Igrama u Tokiju koje će se održati od 24. jula do 9. avgusta su već pomereni neki događaji pa će tako atletske trke u kojima se trči na velkim distancama biti isključivo uveče, a brzo hodanje će biti prebačeno u jutarnje termine. Ragbi mečevi će morati da se završe do podneva, a biciklističke trke će počinjati u 15 časova popodne. 

Trka za maratonke je inače 2. avgusta, a za maratonce 9. avgusta i taj događaj će biti i poslednji na Olimpijskim igrama što je već dugogodišnja tradicija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading