Tijana se bronzom približila Tokiju!

Autor:

Sport

02.11.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović (do 53 kg) je osvojila bronzano odličje na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju – takmičenju G4 kategorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tijana Bogdanović

Prestižno takmičenje u Italiji na kome učestvuje elita tekvondo sporta, okupilo je 213 učesnika (114 seniorka i 99 seniorki) iz 5 evropskih država.


Za Bogdanovićevu bronza osvojena u Bariju je druga medalja u poslednjih sedam dana jer je na Gran priju u Sofiji osvojila takođe bronzano odličje. Na putu do pobedničkog postolja Tijana Bogdanović bila je bolja od Ane Taslak iz Hrvatske 23:11. U četvrtfinalnom duelu srpska reprezentativka bila je bolja od Italijanke Sare Al Halvani 10:4. Na žalost u polufinalnoj borbi umor je učinio svoje i Tijana Bogdanović je poražena od Ruskinje Tatjane Kudašove 30:22.

- Zadovoljna sam što osvajam medalje u kontinuitetu. Olimpijske igre se bliže i ostao nam je još jedan i najvažniji turnir Gran pri finale gde ću dati sve od sebe. Žao mi je što nisam uspela da dođem do medalje na Vojnim igrama, bilo je dosta turnira i umor me je stigao, ali sada se radujem ovoj medalji i daljim pripremama za Gran pri finale - rekla je Bogdanovićeva.

Osvajanjem bronzane medalje Tijana Bogdanović je osvojila vredne bodove za odlazak u Tokio


- Još jedna bronza u nizu za Tijanu. Novih 14.4 poena i još korak bliže kao Tokiju. Ostaje finalni Gran pri i sve ćemo znati. Sada su šanse da ode u Tokio 70% - rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS.

Ekstra Evropsko prvenstvo – takmičenje G4 ranga, održava se svake četiri godine u cilju da obezbede dovoljno bodova za plasman za Olimpijske igre. Prethodne Igre održane su u Azerbejdžanu 2015, a sasvim sigurno od učesnika G4 turnira u Bariju očekuje se da predstavljaju evropski tekvondo na Igrama u Tokiju 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading