Luis Hamilton je šampion F1!

Autor:

Sport

03.11.2019

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je trke za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država. I pored toga što je kroz cilj prošao kao drugi, Luis Hamilton osvojio je titulu svetskog šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Titula je njegova!

Valteri Botas vozio je sjajnu trku. Pretekao je timskog kolegu namanje četiri kruga do kraja i nije mu dao priliku da pobedom proslavi šestu titulu. Hamiltonu je ovo treća titula zaredom.

Valteri Botas sjajnom vožnjom u zanimljivoj, taktičkoj trci došao je do sedme pobede u karijeri sasvim zasluženo.

Luis Hamilton je Veliku nagradu SAD završio na drugom mestu, dovoljno da proslavi novu titulu svetskog šampiona, ali ne i da se izjednači sa Mihaelom Šumaherom po broju pobeda u karijeri.

Treće mesto pripalo je Maksu Ferštapenu u Red Bulu, a četvrti je bio Šarl Lekler u svom Ferariju. Drugi Ferari i Sebastijan Fetel nisu završili trku.

Ferštapen je do pred sam kraj napadao Hamiltona svom snagom, ali su Britancu na kraju dobro sošle istaknute žute zastave zbog izletanja Kevina Magnusena. Nizale su se u poslednjim krugovima Hamiltonove greške, ali Ferštapen na kraju nije dobio priliku da napadne do kraja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading