Šampion otvorio dušu - Luis Hamilton otvoreno o životu u najbržem cirkusu sveta!

Autor:

Sport

21.11.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Hamilton kaže da ne razmišlja o kraju karijere, navodi i da u Formulu 1 nije ušao zbog novca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

- Nisam u Formulu došao zbog novca. Naravno, lepo je što se zarada uvećava, to je bonus. Sve dok te stvari ne postanu najvažniji faktor u onom što radim. Volim da se trkam, volim izazov. Imamo neverovatne mlade vozače, talentovane i oni pokušavaju da me pobede, da me nadmudre i budu bilje od mene. Volim tu borbu koja počinje iznova svake godine - rekao je Hamilton u intervjuu za BBC.

Drugo mesto na Velikoj nagradi Amerike donelo je Britancu šestu titulu svetskog šampiona. Sa 83 pobede Hamilton je drugi najuspešniji vozač posle Mihaela Šumahera koji je zabeležio 91 pobedu.

- Svakodnevno radim sa inženjerima u Mercedesu koji su pametniji od mene i koji čine da se i ja osećam pametnim. Čini mi se nerealno kada im se suprotstavim i uspem da dokažem da sam ja bio u pravu - ispričao je Hamilton.

U prvih deset trka ove sezone, Hamilton je slavio sedam puta, ali nakon četiri trke prvi je u generalnom plasmanu bio Valteri Botas. Hamilton činjenicu da mu se Botas sjajno suprotstavljao ove sezone, posebno na početku delom pripisuje i detalju da je deo Botasovog tima, tačnije njegov prvi inženjer radio u Hamiltonovom timu.

- Prvih nekoliko trka uglavnom nisu zavisile od mene, bile su dobre, ali bilo je mnogo spoljnih pritisaka, a tu je i odlični Valteri. Imali smo po dve pobede, morao sam da ostanem jak i da ne dozvolim da me pritisci poremete. Ali, teško je ne primetiti te stvari. Pojačao sam svoj tempo, stigao do 8:2 i tada sam pomislio 'dobro je" - priča Hamilton.

Porazi su, kao i pobede, sastavni deo svakog sporta. Hamilton kaže da je naučio da lakše podnosi poraze, ali da nije uvek bilo tako:

- Sećam se 2007. i 2008. godine kada po tri dana nisam mogao da izađem iz hotelske sobe. Bio sam veoma strog prema sebi tokom cele karting karijere. Niko nije mogao da razume nemir koji sam imo, bilo je teško i nisam znao kako da izađem iz toga. To se odnosilo na mnogo stvari u mom životu. Ali, kako samo postajao stariji shvatao sam kako da ostanem koncentrisan, kako da se izbavim iz tih 'rupa' i sada, čak i u najgorim situacijama, znam da one nisu toliko tamne. Nije bilo kratkog i brzog puta do rešenja. Ali i dalje ne volim da gubim - istakao je Hamilton.

Ne plaši se kraja karijere i povlačenja, ali o tome još ne razmišlja:

- Za sportiste je to najtužniji dan, da ostaviš nešto što si voleo celog života. Ali, imam druge stvari kojima mogu da se posvetim. Bavim se modnim biznisom, za sada to ide zaista dobro, ali ne znam koliko će potrajati. Ali, važno je da imam druga interesovanja. Znam da se moj život neće završiti kada se povučem iz Formule 1, ali sada se osećam dovoljno dobro da nastavim i pokušaću da izvučem dokle god budem mogao - zaključio je Hamilton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading