Srpkinje "razbile" Kubanke za drugu pobedu na SP u Japanu!

Autor:

Sport

02.12.2019

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije ostvarile su ubedljivu pobedu nad selekcijom Kube 46:27 (25:11) , u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

RepublikaFoto: RSS
Rukometašice Srbije

Srpkinje su od starta uspostavile dominantnu kontrolu na mečom, otvorivši duel u Akva domu u Kumamotou sa 8:0.

Nakon toga su rutinski privele duel kraju za drugi trijumf na svetskoj smotri u Japanu.

Najefikasnije su bile Pop-Lazić, Kojić i Radosavljević sa po šest golova, dok je dobru rolu na golu imala Jovana Risović sa 14 odbrana.


Srbija: Risović 14 odbrana, Tomašević, Radosavljević 6, Trifunović 1, Števin 1, Lavko 2, Nikolić, Janjušević 5, Kojić 6, Pop Lazić 6, Radojević 3, Obradović 4, Jovović 3, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 2

Kuba: Mora 14 odbrana, Cedeno, Herans 4, Rozabal 2, Robert 3, Markez 3, Luson 3, Rejes 3, Kamejo 3, Musteler, Telez, Rizo 6, Toledo 4, Cespederes 1, Armenteros

- Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili utakmicu i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je videti da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri- rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Jovana Risović sa 14 odbrana bila je jedna od najboljih u srpskom timu.

- Htela bih da čestitam svojoj ekipi na borbenosti i pobedi. Jako sam srećna što je selektor dao šansu svim devojkama. Ispoštovale smo dogovor i krenuli ozbiljno od samog starta. Čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavali do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu. Želela bih da čestitam Kubi na fer i korektnoj igri.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading