SREĆO, POGLEDAJ NAS ZA POLUFINALE!

Autor: PREDRAG VUKOVIĆ

Sport

10.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije surovo ruše favorite na Svetskom prvenstvu u Japanu! U drugom kolu novoformirane grupe naše dame su savladale favorizovane Nemice golom Kristine Lišćević iz sedmerca u poslednjoj sekundi - 29:28 (19:17).

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/
Radost rukometašica Srbije u svlačionici!

Izabranice Ljubomira Obradovića imaju šansu da se bore za medalju. Potrebno je da u sredu Nemačka ne pobedi Norvešku, Holandija da ne savlada Južnu Koreju i mi da dobijemo Dansku. Ono što je takođe važno - Srbija je sada korak bliže da izbori bar četvrto mesto u grupi i kroz kvalifikacije juri Olimpijske igre 2020.

Samo šampion planete ide dogodine direktno u Tokio, a kroz doigravanje će se za Olimpijske igre boriti još šest najboljeplasiranih ekipa sa Svetskog prvenstva.

 

Kako stvari stoje, kontinent sa najboljim reprezentacijama, a to je izvesno Evropa, dobiće još dva dodatna mesta za kvalifikacioni turnir, što znači da ako pobedimo Dankinje u poslednjem kolu (sreda, 10 časova), bez obzira na ostale rezultate u grupi, dobićemo priliku da se borimo za Olimpijske igre. 

U Tokio su se zasad plasirali Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola.

A na meču sa Nemačkom viđena je prava drama. Ključan detalj dogodio se u finišu susreta, kada su Srpkinje krenule sa sedam igračica u poslednji napad. Lavko je izborila sedmerac, a odgovornost preuzela Kristina Liščević i bila precizna - 29:28.

- Razmišljala sam da čekam golmana Nemačke, koliko god dugo mogu. Kada krene u jednu stranu, druga će biti prazna. Ali sam pomislila - i da pogodi stranu, tako jako ću gađati da će i ona ući u gol zajedno s loptom! Ostaje nam Danska, koja je izuzetno jak protivnik, danas se odmaramo i oporavićemo se do sutra - rekla je Kristina.

RepublikaFoto: Starsport
HEROJ! Kristina Liščević

Kako do borbe za medalju?

* Da Srbija pobedi Dansku

* Da Holandija ne pobedi Južnu Koreju

* Da Nemačka ne pobedi Norvešku

 

GRUPA 1 - PONEDELJAK - 2. KOLO:

Nemačka - Srbija 28:29

Danska - Holandija 27:24

J. Koreja - Norveška 25:36

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading