Remi zlata vredan: Borbene Srpkinje srušile Dankinje posle drame!

Autor:

Sport

11.12.2019

09:38 >> 10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije su odigrale nerešeno sa selekcijom Danske 26:26 u odlučujućem susretu u Grupi 1 druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

RepublikaFoto: RSS
Rukometašice Srbije

Srpkinje su furiozno ušle u meč, sa puno samopouzdanja. Sjajno je funkcionisala odbrana, ali i napad, u pojedinim trenucima Dankinje nisu znale šta ih je snašlo. 

Slađana Pop-Lazić je još jednom pokazala zašto je jedan od najboljih pivotmena u Evropi, pogađala je neverovatne šuteve. Srbija je sredinom prvog perioda igre napravila seriju od 5:0, a Tomaševićeva je briljirala na golu, sa čak 10 odbrana.

Uspele su Dankinje da se konsoliduju krajem prvog poluvremena, ali naše devojke su igrale sjajan rukomet i na kraju zasluženo otišle na odmor sa prednoću od 3 gola.

U nastavku su Dankinje zaigrale agresivnije i organizovanije, a naše devojke su puno grešile, ali nekako za sada drže poredak. Posle 40 minuta igre Dankinje su uspele da izjednače, a onda i da preokrenu rezultat. U poslednjih 10 minuta je viđena prava drama, Slađana Pop-Lazić je nastavila sa sjajnom partijom, igralo se gol za gol. Na minut pre kraja Dankinje su imali gol prednosti, ali naše devojke su stigle do izjednačenja.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/

Poslednji napad je sve odlučio, Srpkinje su uspele da odbrane i osvoje zlata vredan bod.

Najbolja u srpskom timu bila je Pop-Lazić sa šest golova, po pet su postigle Liščević i Stojiljković, dok je Lavko četiri puta zatresla mrežu protivnica.

U redovima Danske istakle su se Jorgensen sa šest i Jensen sa pet golova.

Ovim remijem Srbija je ostala u igri za odlazak na kvalifikacioni turnir na Olimpijske igre, a naredni potez trebalo bi da povuku Nemice u svom meču sa Norveškom. 

Srbiji je potreban poraz Nemica, a ukoliko Nemačka pobedi Srpkinje očekuje baraž za kvalifikacije za OI, u kome bi igrale protiv četvrtoplasirane ekipe u Grupi 2. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading