Srpkinje stigao umor: Crnogorkama meč za prestiž!

Autor:

Sport

13.12.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore rezultatom 28:26 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.

RepublikaFoto: RSS
Rukometašice Srbije

"Orlice" su dobro ušle u meč, povele 6:2, ali Crna Gora preokreće serijom 10:2 na 12:8.

Srpkinje uspevaju da preokrenu početkom drugog poluvremena (14:13), da bi nakon nekoliko minuta velike borbe Crnogorke stekle tri gola prednost (22:19) koju više nisu ispuštale.

Previše su grešile naše igračice na ovom meču, umor je stigao Srpkinje što se posebno osetilo u igri ključnih igračica poput Kristine Liščević koja je "prodala" previše lopti.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Stoiljkovićeva sa šest golova, četiri je postigla Trifunovićeva, a po tri su dale Nikolićeva i Janjuševićeva.

Crna Gora je imala nekoliko raspoloženih igračica, po četiri gola su dale Raičevićeva i Ramusovićeva, a po tri su postigle Brnovićeva, Despotovićeva, Mehmedovićeva i Radičevićeva.

Sjajna je bila i golman Marta Batinović koja je posebno dominirala u drugom poluvremenu i bila možda i ključ pobede našeg protivnika.

Na kraju je sa dve odbrane odbila poslednji nalet Srbije u završnici susreta u Kumamotou.

Ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj osim međusobnog prestiža, jer su obe selekcije već obezbedile mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Srbija će igrati na Turniru 2 gde će joj rivalke biti Kina, Mađarska ili Švedska, te trećeplasirani tim sa ovog SP. Crnogorke će na Turniru 3 igrati sa Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom ekipom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading