Olimpijska godina počela sa medaljom: Bronza za Srbiju na EP na ergometrima!

Autor:

Sport

11.01.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, Srbiju čeka lepa veslačka 2020. godina - na Evropskom prvenstvu na ergometrima u Češkoj junior Smedereva Miroslav Jovanović doneo je našoj zemlji bronzanu medalju u konkurenciji takmičara do 19 godina starosti. Sjajan rezultat Miroslav je ostvario u konurenciji 62 veslača, ostvarivši na deonici od 2.000 metara vreme od 6:17,2 minuta.

RepublikaFoto: VSS
Najbolji juniori na EP: (zdesna) Miroslav Jovanović, Artem Zaharov i Tomaš Pustejovski

Jovanović je sve vreme tokom trajanja trke bio među vodećim veslačima, što je bilo jasno gledajući vremena na svim prolazima - čak je na 1.000 metara bio i na prvom mestu, u vremenu 3:06,3 minuta. 

Iza njega su na tom prolazu bili i najveći konkurenti, Čeh Tomaš Pustejovski na drugom mestu sa desetinkom zaostatka, Ukrajinac Artem Zaharov sa dve desetinke zaostatka na trećem mestu i, kao četvrti, još jedan domaći takmičar, Jan Člebovski, ali sa zaostatkom većim od tri sekunde u odnosu na vodeći trojac.

Na kraju je, međutim, došlo do promene u poretku - u Pragu je do zlata došao Zaharov, u vremenu 6:09,0 minuta, drugi je bio Pustejovski sa 6:15,3, dok je Jovanović stigao do bronze s pomenutih 6:17,2 minuta.

RepublikaFoto: VSS
Miroslava Jovanovića (desno) u Pragu je pratio koordinator za rad juniorske i kadetske reprezentacije Luka Đorđević

KOMPLETNE REZULTATE SA EP NA ERGOMETRIMA U ČEŠKOJ U KONKURENCIJI JUNIORA (U19) MOŽETE DA POGLEDATE OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading