Srbija udavila Rumune u drugom poluvremenu za ubedljivu pobedu!

Autor:

Sport

16.01.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije savladali su Rumuniju 15:7 i tako ostala na prvom mestu svoje grupe na EP u Mađarskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Idemo po pobedu!

Naš tim je meč počeo nešto nesigurnije, poveli su Rumuni, a onda smo došli do vođstva od 2:1. Stigli su Rumuni do izjednačenja, ali to je bilo to od njih za prvi period, jer je Srbija stigla do +2 i držala je tu prednost do kraja prvog dela.

U drugoj četvrtini naš napad je delovao smušeno i dugo smo buli bez gola. Uspeli su Rumuni da se približe, ali je Dedović pogotkom posle 7 minuta posta uspeo da ponovo odlepi Srbiju, pa je na poluvremenu bilo 6:4.

Treći period igre je sigurno prelomio ovaj meč. Delovalo je u prvom poluvremenu da Rumunija i može da se suprotstavi, ali onda je proradio šut iz daljine, pan su tako Prlainović i Dedović pogađali sa distance. Dobijena je treća četvrtina sa 5:1 i tako se došlo do prednosti koja je osigurala pobedu.

U četvrtom delu igre Rumuni su u potpunosti pali, a Mandić je to znao da kazni. Dao je tri od svoja četiri gola u ovom delu igre i Srbija je samo povećala prednost do kraja meča.

IV ČETVRTINA: 

8. minut: Imaće Rumunija napad sa igračem više i tajmaut za Rumune, Nije urodio plodom i bez gola za protivnika. Ostaje 15:7 na kraju.

7. minut: Isključenje za Vanšika, a onda Mandić nastavlja da teroriše. Bez bloka šutira i to je 15:7. 

6. minut: Stativa Rumuna, a onda Mandič šraubom za 14:7. 

5. minut: Jako velika greška Rumunije, A onda projektil Mandića i sada je 13:7

4. minut: Gol Rumunije! Joanta daje gol iz velike udaljenosti, topi se naša prednost jer sada je 11:7! I konačno gpl za naše, Prlainović do Save Ranđelovića za 12:7.

3, minut: Kozmin Radu konačno do još jednog gola. Smanjio je sada na 11:6. Isključenje na Vicu na dva metra, ali Prlainović jako loše dodaje i prošla je ova šansa Srbije. 

2. minut: Opet pasivan napad Rumunije, a iako je lopta došla do Dedovića na 2 metra, nema gola, 

1. minut: Opet brže pliva Rumunija, ali opet ne ide lopta do Radua. Florin TIk brani šut Ćuka. 

III ČETVRTINA:

8. minut: Spoljni deo mreže posle napada sa centra za naše protivnike, Srbija ima poslednji napad. Igrač više za nas, a onda projektil Aleksića i sve je gotovo - 11:5

7. minut: Uh! Prvo sa dva metra Pjetlović brani, a onda iz popravnog nas spasava prečka. Prlainović u svom stilu - kratka finta, jak šut i sada je 10:5.

6. minut: Odbranili smo se, uzeli smo loptu od Negreanua.  Još jedno isključenje za Rumuniju, ali Stefan Mitrovič jako loše šutira. 

5. minut: Uzimamo loptu, a Dedović opet sa distance buši mrežu Rumunije! Tone polako Rumunija, sada je 9:5! Igrač više za Rumuniju i tajmaut.

4. minut: Pasivna odbrana našeg tima i Geogre pogađa neometan sa distance. Smanjena prednost na 7:5! Joanta faulira Vica i zaslužio je isključenje, a onda Jakšić daje gol iz igrača više!

3. minut: Dobra pozicija na krilu za Rumune, ali Pjetlović brani zicer. Loš pokušaj proigravanja Filipovića.

Foto: Todor Petković

2. minut: Još jedan napad Rumuna bez šuta, Prečka je zaustavila pokušaj Filipovića!

1. minut: Odmah igrač više za protivnika, ali greše. Sada isključenje za GIbana. Sada Filip Filipović daje gol i vodimo 7:4!

II ČETVRTINA:

8. minut: Opet isključenje posle pasa na Pjetlovića. Prejak pas ka Čuku i ne koristimo još jednog igrača više. Odbranili smo se i ovo je kraj poluvremena. 

7. minut: Još jedan grub faul Rumuna i isključenje Georgea. Na kraju Dedović daje prvi gol za Srbiju u drugoj četvrtini i sada je 6:4. Još jedan pasivan napad našeg protivnika.

6. minut: Igrač više za naš tim, opet faul na centru. Loš napad i onda Mandić je opalio u prečku, pa preko gola. Neprecizan šut Joante. 

5. minut: Još jedan jako pasivan napad naših momaka, ali opet je odbrana na nivou. 

4. minut: Naš igrač više, ali Vico promašuje nakon asistencije sa leve strane, a na gol crti Radu je iznudio isključenje. Na kraju Rumuni smanjuju na 5:4 posle gola Joante. Sada je 5:4.

3. minut: Filipović u kontri promašuje zicer, ali ipak lopta ide u korner. No opet gubimo loptu, nesigurna igra Srbije. No odbrana je sjajna i lopta opet ne ide našeg gola. 

2. minut: Pokušao je Mandić, ali je stativa sprečila ovaj gol. Ističe još jedan napad Rumunije.

1. minut: Opet prvi napad za Rumune, a Pjetlović brani šut Kozmina Radua. No pokušaj Stefana Mitrovića je takođe izblokiran. 

I ČETVRTINA:

8. minut: Solidan pokušaj Rumuna, ali Gojko Pjetlović hvata tu loptu pre Radua. Brani golman Rumunije odličan šut Mitrovića. Na kraju nismo iskoristili igrača više.

7. minut: Peterac za Rumune posle faula Ranđelovića, te Rumuni smanjuju na 4:3. Ali onda Mandić zakucava loptu pod prečku za 5:3.

6. minut: Prlainović uzima tu loptu, a onda grub faul na 2 metra i isključenje za Rumune. Novi gol odmah potom, sada je strelac za 4:2 Milan Aleksić. 

5. minut: Andrej Prioteasa tuče iz drugog plana i uspeva da izjednači rezultat na 2:2! Novi igrač više kod nas i FIlip FIlipović za Mitrovića na stativi, te opet vodimo! Sada je 3:2!

Foto: Todor Petković

4. minut: Opet lopta na Radua na centru, ali isteklo je vreme. Kakav gol Ćuka! Lobom dolazimo do prvog vođstva 2:1!

3, minut: Prvi šut Rumuna, Kozmin Radu ipak nije savladao Pijetlovića, A onda Radu dobija loptu na centru i Rumunija vodi 1:0! Isključenje za Rumune u sledećem napadu, a Filip FIlipović izjednačuje na 1:1!

2. minut: Dedović je izblokiran, a onda golman Rumunije brani šut Filipovića. Nova odbrana Srbije, opet uzeta lopta. Ali i naš napad se završava posle izgubljene lopte i Duško Pjetlović dobija isključenje. 

1. minut: Prvi napad za Rumune, ali nisu uspeli ni da šutnu. Kod našeg prvog napada lopta na centra i odmah igrač više. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading