Dobro je da se nisu udavili: Mađari ponizili Maltežane i izbegli Srbiju u četvrtfinalu!

Autor:

Sport

18.01.2020

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija je ubedljivom pobedom nad Turskom (24:7) ovog jutra "izazvala" svoje rivale u grupi, Mađare, da sa najmanje 19 razlike savladaju Maltu kako bi osvojili grupu "C". Mađarska je to prihvatila sa zadovoljstvom i "razvalila" nesrećne Maltežane bez primljenog gola 26:0 (6:0, 7:0, 8:0, 5:0), tako da je sa gol-razlikom od "+40" završila na kraju ispred Španije koja ima isti broj bodova kao i oni, ali samo "+33" u koloni dati i primljeni golovi.

RepublikaFoto: Todor Petković
Ilustracija

To ujedno znači da Mađarska sa Srbijom neće moći da igra do finala Evropskog prvenstva, naravno ako obe reprezentacije dođu do borbe za zlato, dok je Španija smeštena u naš deo kostura.

S obzirom da smo dobili rasplet u grupi "A", u kojoj je prvoplasirana završila Hrvatska, poznato nam je da će u ponedeljak "pasti" odluka o tome da li će na Srbiju u četvrtfinalu Nemačka ili Španija, a s obzirom na kvalitet vaterpola koji je pokazala "furija" - ne postoji teži rival za nas u prvoj nokaut rundi.


Vredi još istaći da je u pobedi Mađara nad Maltom čak sedam golova dao Gergo Zalanki, bez promašaja iz igre, dok je šest pogodaka upisao kapiten Deneš Varga..

Poslednji meč grupne faze igraju Srbija i Holandija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading